Detenen a Martorell dos homes per fer estafes massives tipus smishing

Aconseguien les dades bancàries de les víctimes i després anaven a un saló de joc del municipi on feien reintegraments fraudulents en el cash center

Els Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Martorell van detenir els dies 13 i 14 de juliol dos homes, de 30 i 34 anys, com a presumptes autors dels delictes d’estafa continuada i usurpació de l’estat civil.

La investigació es va iniciar el passat mes de març quan la unitat d’investigació dels mossos de Martorell van tenir coneixement que dues persones realitzaven retirades massives de diners en el cash center d’un establiment d’apostes de recreatives del municipi, canviant les targetes SIM dels terminals mòbils. Els investigadors van sospitar que es tractava d’una estafa tipus “smishing” que consisteix en l’enviament  massiu de missatges SMS, simulant entitats o corporacions de confiança, per aconseguir informació personal de la víctima i fer-ne un ús fraudulent.

0105mossos smishing x1x DT202104270077 MG19342501

Mitjançant aquest SMS o missatge de text els estafadors redirigeixen a les víctimes a una pàgina web similar a les oficials i els fan seguir unes indicacions amb l’objectiu d’aconseguir dades bancàries, numeracions de targetes de crèdit/dèbit, CVC i la seva data de caducitat. Els mossos van comprovar que, un cop disposaven d’aquestes dades, els estafadors anaven a un saló d’apostes del municipi on feien reintegraments fraudulents en el cash center, amb les dades bancàries de les víctimes.

estafa internet

Finalment, els investigadors van identificar plenament els dos presumptes estafadors i els van detenir el 13 i el 14 de juliol com a presumptes autors dels delictes d’estafa continuada i usurpació de l’estat civil.

smishing 3

Els detinguts van passar a disposició judicial i el jutge en funcions de guàrdia va decretar la llibertat amb càrrec dels dos arrestats. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

Redacció / Fotos: Mossos d’Esquadra (arxiu)-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
169

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix