Demanen un informe psiquiàtric del presumpte assassí de la germana a Olesa

Imprimeix

L'acusat està a la presó provisional i sense fiança

El jutge instructor de la causa del presumpte assassí de la seva germana a Olesa de Montserrat el 2012 i que va ocultar el cos durant anys ha sol·licitat un informe psiquiàtric de l'acusat després de desestimar l'arxivament de la causa demanat per la defensa.

homi 11 olesa

En un acte, el jutjat d'Instrucció 4 de Martorell ha demanat un informe pericial realitzat per dos especialistes en psiquiatria i en psicologia clínica per analitzar i valorar la personalitat de l'imputat, així com “la seva capacitat intel·lectiva i volitiva i de les seves possibles dependències al consum de substàncies.”

homicidi olesa 2

El jutge també ha sol·licitat als forenses encarregats de la necròpsia que es va realitzar a la víctima que es pronunciïn sobre la fractura oposada al crani del cadàver, que la Fiscalia defineix com a “incompatible amb la vida”, i que podria haver estat la causa del decés.

Historial mèdic

A més, en el marc de la investigació judicial, el jutjat també ha demanat l'historial mèdic de la parella de la dona assassinada, que va morir mesos després a l'hospital a conseqüència d'una malaltia, i que convivia amb víctima i l'acusat fins que aquesta va desaparèixer.  La dona va desaparèixer a final de l'any 2012, després d'haver-se establert en un domicili que compartia amb el seu germà i també amb la seva parella llavors, després de sortir aquest mateix any de la presó de Brians 1.

homi olesa 8

La Fiscalia creu que en hora i data no determinada del període comprès entre novembre i desembre del 2012 l'acusat va posar fi a la vida de la seva germana al domicili i va ocultar el seu cadàver a la finca, que estaria amagat diversos anys.

El 2021, una altra exparella de la víctima, que va anar a passar una temporada a la casa on residia el germà, va donar la veu d'alarma a la Guàrdia Civil després d'assegurar que havia vist restes d'un cadàver que podrien ser els de la desapareguda. Després d'una investigació de la Benemèrita, el cos va ser trobat al domicili el març de 2022 amb un fort cop al crani.

homici olesa 1

El jutge considera que els fets pels quals s'imputa l'acusat, que està a la presó provisional i sense fiança, podrien ser constitutius d'un delicte d'homicidi amb agreujant per parentiu.

Redacció / Fotos: Guàrdia Civil-El Caso