Detenen a Sant Feliu un implicat en l’assassinat d’un periodista holandès

A causa de l'alta perillositat del detingut, la Policia Nacional va incloure en el seu dispositiu els Grups Operatius Especials de Seguretat, que van haver de fer front a les fortes mesures de seguretat adoptades per l'investigat

La Policia Nacional ha detingut a Sant Feliu de Llobregat un dels presumptes implicats en l'assassinat de Peter R. de Vries, periodista d'investigació sobre crim organitzat neerlandès que va ser tirotejat fa un any a plena llum del dia al centre d'Amsterdam. Segons ha informat aquest divendres el Cos Nacional de Policia, aquesta detenció forma part d'un operatiu internacional en el qual també han estat detinguts dos implicats més als Països Baixos i Curaçao.

Captura de pantalla 2022 07 15 a las 12.51.45

Les investigacions policials sobre l'homicidi d'aquest periodista van començar a Espanya en rebre's un requeriment de la Policia Nacional dels Països Baixos sol·licitant la realització de gestions per a la localització d'un dels implicats en l'assassinat, fugit des que es va dur a terme el crim, al juliol del 2021. Fruit de l'estreta cooperació internacional, ha destacat el Policia Nacional, van ser localitzats a diferents punts del món els tres individus implicats en l'homicidi, un d'ells a la província de Barcelona.

Amb tota aquesta informació, es va dissenyar un operatiu conjunt per procedir a la detenció simultània de tots ells, traslladant-se dos agents de la Policia Nacional dels Països Baixos fins a la capital catalana per participar en la detenció i en el posterior registre de l'habitatge de l'investigat.

Captura de pantalla 2022 07 15 a las 12.52.06

A causa de l'alta perillositat del detingut, la Policia Nacional va incloure en el seu dispositiu els Grups Operatius Especials de Seguretat, que van haver de fer front a les fortes mesures de seguretat adoptades per l'investigat.

Les gestions policials van revelar que el detingut amb prou feines va sortir del seu domicili en tot el temps que va passar a Espanya, i que altres persones s'encarregaven de portar-li la compra i el menjar. Igualment, es va detectar que canviava periòdicament de domicili per evitar ser detectat.

Captura de pantalla 2022 07 15 a las 12.53.28

Finalment, un grup operatiu format per membres de diferents unitats de la Policia Nacional dels Països Baixos va viatjar fins a Barcelona per procedir al trasllat del detingut i presentar-lo davant les autoritats holandeses.

Redacció / Fotos: Policia Nacional

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
160

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix