Detingut a Viladecans un home que assaltava a representants de joieria

Imprimeix

Es va dur a terme un registre en el seu domicili on, entre altres efectes, es van recuperar gran quantitat de joies, rellotges de luxe, diners en efectiu i nombrosa documentació

Agents de la Policia Nacional han detingut a dos membres d'un grup itinerant especialitzats a assaltar a representants de joieria. Localitzats a Madrid i en la localitat barcelonina de Viladecans, se'ls atribueix, presumptament, el robatori de diversos mostraris de joies valorats en 600.000 euros de l'interior del vehicle d'un representant de joieria a Saragossa, així com l'intent de sostracció de 30.000 euros en una gasolinera a la província de Barcelona. S'han dut a terme dos registres a les províncies de Barcelona i Madrid en els quals s'han intervingut gran quantitat de joies, rellotges de luxe, un forn per a fondre metalls preciosos, diners en efectiu i nombrosa documentació.

La recerca es va iniciar el mes de febrer passat després de conèixer-se l'assalt a un representant de joieria en el saragossà barri de Torrero. En el robatori, van arribar a sostreure mostraris de joieria de l'interior d'un vehicle per valor de 600.000 euros. Després de diverses perquisicions, els agents van aconseguir identificar als presumptes autors del robatori i esbrinar que es tractaven de les mateixes persones que, a primers de febrer, van intentar sostreure 30.000 euros en efectiu de la recaptació d'una gasolinera en la localitat barcelonina de Mollet del Vallès.

iladecans joies 1

Una vegada que els agents van localitzar als presumptes autors dels assalts, van ser arrestats i es van dur a terme dues entrades i registres en els seus domicilis, localitzant en l'habitatge d'un d'ells, a Viladecans, documentació falsa, tauletes, ordinadors i telèfons mòbils.

Un forn de fosa de metalls en el domicili

En el registre realitzat a Madrid, els investigadors van localitzar gran quantitat de joies, rellotges de gran valor, un forn de fosa de metalls, ordinadors, diners en efectiu i documentació variada, així com nombrosos rebuts d'enviaments de paqueteria a Colòmbia i la recepció posterior de diners d'aquest país i anotacions de les transaccions realitzades a manera de llibre de control i comptabilitat.

Entre el material intervingut, els agents han pogut localitzar tant un terminal telefònic que havia estat robat a Castelló de la Plana, com a ordinadors sostrets en robatoris en habitatges comesos en la localitat madrilenya de Torrejón de Ardoz i en el municipi d’Azuqueca d'Henares (Guadalajara).

Els arrestats van ser posats a la disposició de l'autoritat judicial, tots dos com a presumptes responsables dels delictes de robatori amb força, pertinença a organització criminal, falsedat documental i usurpació d'estat civil entre altres. L'operació continua oberta i no es descarten noves detencions.

Redacció / Fotos: Policia Nacional