Detingut a Viladecans un home que assaltava a representants de joieria

Es va dur a terme un registre en el seu domicili on, entre altres efectes, es van recuperar gran quantitat de joies, rellotges de luxe, diners en efectiu i nombrosa documentació

Agents de la Policia Nacional han detingut a dos membres d'un grup itinerant especialitzats a assaltar a representants de joieria. Localitzats a Madrid i en la localitat barcelonina de Viladecans, se'ls atribueix, presumptament, el robatori de diversos mostraris de joies valorats en 600.000 euros de l'interior del vehicle d'un representant de joieria a Saragossa, així com l'intent de sostracció de 30.000 euros en una gasolinera a la província de Barcelona. S'han dut a terme dos registres a les províncies de Barcelona i Madrid en els quals s'han intervingut gran quantitat de joies, rellotges de luxe, un forn per a fondre metalls preciosos, diners en efectiu i nombrosa documentació.

La recerca es va iniciar el mes de febrer passat després de conèixer-se l'assalt a un representant de joieria en el saragossà barri de Torrero. En el robatori, van arribar a sostreure mostraris de joieria de l'interior d'un vehicle per valor de 600.000 euros. Després de diverses perquisicions, els agents van aconseguir identificar als presumptes autors del robatori i esbrinar que es tractaven de les mateixes persones que, a primers de febrer, van intentar sostreure 30.000 euros en efectiu de la recaptació d'una gasolinera en la localitat barcelonina de Mollet del Vallès.

iladecans joies 1

Una vegada que els agents van localitzar als presumptes autors dels assalts, van ser arrestats i es van dur a terme dues entrades i registres en els seus domicilis, localitzant en l'habitatge d'un d'ells, a Viladecans, documentació falsa, tauletes, ordinadors i telèfons mòbils.

Un forn de fosa de metalls en el domicili

En el registre realitzat a Madrid, els investigadors van localitzar gran quantitat de joies, rellotges de gran valor, un forn de fosa de metalls, ordinadors, diners en efectiu i documentació variada, així com nombrosos rebuts d'enviaments de paqueteria a Colòmbia i la recepció posterior de diners d'aquest país i anotacions de les transaccions realitzades a manera de llibre de control i comptabilitat.

Entre el material intervingut, els agents han pogut localitzar tant un terminal telefònic que havia estat robat a Castelló de la Plana, com a ordinadors sostrets en robatoris en habitatges comesos en la localitat madrilenya de Torrejón de Ardoz i en el municipi d’Azuqueca d'Henares (Guadalajara).

Els arrestats van ser posats a la disposició de l'autoritat judicial, tots dos com a presumptes responsables dels delictes de robatori amb força, pertinença a organització criminal, falsedat documental i usurpació d'estat civil entre altres. L'operació continua oberta i no es descarten noves detencions.

Redacció / Fotos: Policia Nacional

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
168

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix