Detenen per estafa dos homes d’una empresa d'instal·lació de gas

Els detinguts, que tenien la seu de la concessionària a Castelldefels, van sol·licitar 175.000 euros en crèdits de consum utilitzant dades de trenta clients sense el seu consentiment 

Els Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Gavà van detenir el dia 4 de juliol dos homes, de 45 i 52 anys, com a presumptes autors dels delictes d’estafa i usurpació d’estat civil.  

La investigació es va iniciar el mes de gener d’enguany quan els mossos de la comissaria de Castelldefels va detectar que un conjunt de denunciants manifestaven que els havien notificat l’impagament de crèdits al seu nom que ells no havien contractat. Concretament, denunciaven que al seu nom i sense el seu consentiment algú havia sol·licitat crèdits de consum dels que no s'havien satisfet diverses quotes i havien entrat en situació de en morositat.

AVERIA CALDERA

Fruit de les indagacions policials, els investigadors van determinar que una empresa d'instal·lacions de gas de Castelldefels estaria vinculada en un entramat criminal que s’aprofitava de la concessió fraudulenta de crèdits personals. L’empresa obtenia dels seus clients directes, normalment persones d’edat avançada, les dades i la documentació necessària per contractar telemàticament els crèdits.

L’empresa instal·ladora aconseguia dades autèntiques dels seus clients, els quals les havien facilitat en algun moment al demanar un pressupost, contractar una instal·lació o comprar algun producte de la botiga. Amb les dades facilitades pels clients, els estafadors demanaven crèdits de consum inventant-se la resta de les que havien de figurar al contracte (números de telèfon, adreces...). Finalment, per confirmar la sol·licitud del crèdit es feien passar pels clients, i sol·licitaven l’ingrés dels diners del finançament en el compte de l’empresa.

A més, a través d’una certificadora electrònica les persones investigades també usurpaven la firma de les seves víctimes/clients per tal de deixar constància que acceptaven les condicions del contracte de préstec mercantil. Ho feien a través d’SMS de telèfons mòbils sota el domini dels investigats i algunes vegades donats d'alta amb dades de les mateixes víctimes.

Atès que algunes de les dades incorporades al contracte eren falses, quan es produïa l’impagament del deute l’entitat financera no podia localitzar al presumpte deutor i la víctima entrava en situació de morositat. En els casos en què l’entitat financera arribava a localitzar el presumpte morós, era llavors quan aquest descobria que havien utilitzat les seves dades de forma fraudulenta.

1200 1638473268FFYlkV9XwAg uTB

Els investigadors van sol·licitar l’agrupament judicial de totes les denúncies, amb una trentena de víctimes fins al moment i un gruix de 175.000 euros estafats i van detenir els dos administradors de l’empresa d’instal·lacions com a presumptes autors dels delictes d’estafa i usurpació de l’estat civil. Els detinguts van passar a disposició judicial i el jutge va decretar la llibertat amb càrrecs dels dos arrestats.

Redacció / Fotos: Arxiu-Mossos d'Esquadra

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
172

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix