Obligaven dos menors a comprar amb bitllets falsos

Van introduir la moneda il·legal en comerços de diversos municipis entre els quals hi havia d’Esplugues i Sant Vicenç dels Horts

Una dona i el pare de dos menors han estat detinguts com inductors que els nens fessin compres amb bitllets falsos, amb el que aconseguien introduir-los en el circuit de l'economia, parella a la qual cosa en el moment de l'arrest se li va intervenir 41.000 euros en monedes falsificada.

Els treballs per aquest cas, pel qual s'investiga també la mare dels menors, la van iniciar agents de la Unitat Central de Falsificació de Moneda el maig de 2022 en detectar-se la circulació d'una gran quantitat de bitllets falsos de 20 i 50 euros que presentaven elements comuns de falsificació, segons un comunicat emès aquest dissabte pels Mossos. Els investigats formaven part d'una família amb domicili a Badalona i adquirien els bitllets falsos en una plataforma d'internet.Una vegada rebien els bitllets, els modificaven afegint falsos hologrames i altres elements per donar-los aparença de legalitat.

bitllets falsos 1

Els Mossos expliquen que els bitllets tenien unes característiques molt concretes, perquè tots començaven amb la mateixa numeració de sèrie i eliminaven les impressions que porten els bitllets d'atrezzo, que indiquen que es tracta de moneda no legal. També afegien una cinta transparent a l'holograma imprès, per donar-li una aparença real. Quan tenien els bitllets preparats, una dona amb domicili a Rubí recollia els menors i els portava diàriament a fer compres amb els bitllets falsos per tot el territori català.

A partir de les denúncies presentades, els policies van aconseguir identificar la dona que acompanyava els menors i van comprovar que cada dia recollia els nens quan acabaven la seva jornada escolar i se n'anava amb ells per diferents punts de Catalunya per fer compres a comerços i establiments de restauració fins passada la mitjanit.

La dona i els nens van introduir els bitllets falsos en comerços de Badalona, el Masnou, Santa Coloma de Gramenet, Sabadell, Terrassa, Esplugues, l'Ampolla, Lliçà de Munt, Vilafranca de Penedès, el Bruc, Granollers, Montblanc, Solivella, Sant Vicenç dels Horts i Tarragona.

bitllets falsos 2

Els dos menors, per fer les compres, es tapaven part del rostre amb mascareta. Aquest fet, unit a la falta d'antecedents policials, va dificultar que poguessin ser identificats per les víctimes. La policia, a més d'evitar més fets delictius i l'explotació i inducció a la delinqüència dels menors, va posar els nens a la disposició de la Fiscalia de Menors i van quedar en llibertat amb càrrecs. En el seu cas, l'explotació consistia a tenir-los una gran quantitat d'hores col·locant bitllets. Els agents, una vegada identificats tots els agents del clan familiar, va detenir el pare dels menors i la dona que els acompanyava a introduir bitllets.

El passat 17 de juny, la policia va fer diverses entrades i registres als domicilis dels detinguts a Rubí i Badalona, on van intervenir més de 41.000 euros falsos en bitllets de 20, 50 i 100 euros, així com eines per manipular-los. La mare dels menors va ser denunciada, ja que tenia al seu càrrec quatre fills més, dos d'ells menors de sis anys. L'home i la dona detinguts van quedar en llibertat amb càrrecs una vegada van passar a disposició judicial.

Redacció / Fotos: Mossos d’Esquadra

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix