Troben un projectil carregat de la Guerra Civil en unes obres a Esplugues

Va ser retirat pels TEDAX dels Mossos d'Esquadra i posteriorment destruït de forma controlada sense que suposés cap perill per a la població

Tal com ha avançat La premsa del Baix, unes obres a l'interior del recinte d'una antiga fàbrica del barri de la Plana d'Esplugues de Llobregat han deixat al descobert un projectil d'artilleria de la Guerra Civil, encara amb càrrega explosiva.

La troballa va tenir lloc ahir a la tarda (17:30 h), quan una petita retroexcavadora estava fent moviments de terra i va desenterrar el projectil, que va ser retirat pels TEDAX dels Mossos d'Esquadra i posteriorment destruït de forma controlada sense que suposés cap perill per a la població, ha informat aquest dijous l'Ajuntament d'Esplugues.

4c5c35bb 7344 4436 ae81 b1fb3793d093

El consistori ha explicat que el projectil d'artilleria, que podria correspondre al calibre 7,5, probablement va ser disparat els dies 25 o 26 de gener de 1939, moment de l'entrada de les tropes franquistes a l'àrea de Barcelona.

La posició estratègica d'Esplugues de Llobregat va fer que la ciutat fos atacada per les tropes franquistes, que fos para elles un important enclavament a batre, i que es lliurés un combat en El Pont d'Esplugues, un dels últims actes de resistència abans de la caiguda de la capital catalana. En el lloc concret en el qual s'ha trobat el projectil, ha explicat l'historiador Jordi Amigó, l'exèrcit republicà havia instal·lat unes bateries d'artilleria.

No obstant això, per les seves característiques, l'artefacte oposat correspondria al bàndol franquista i buscava, precisament, desactivar aquestes defenses instal·lades al barri de la Plana.

Redacció / Foto: Mossos d’Esquadra

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
125

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix