Desarticulat un jove grup criminal per estafes bancàries al Baix Llobregat

Entre els municipis afectats hi ha Viladecans i Castelldefels

La Policia Nacional va detenir el passat 10 de maig a Viladecans, Castelldefels i Badalona cinc joves que formaven part d'un grup criminal que, presumptament, havia robat 241.512 euros en vint-i-sis estafes bancàries efectuades mitjançant tècniques informàtiques. Segons ha detallat el cos policial, els cinc detinguts són homes d'uns vint anys d'edat, i la primera denúncia d'estafa que se'ls atribueix es remunta a principis del 2020.

spam phishing img 02

El modus operandi de l'organització era sempre l'estratègia de 'phising', que consisteix a obtenir, mitjançant tècniques informàtiques, la informació personal necessària per suplantar la identitat de les víctimes i accedir als seus comptes bancaris.

Els joves utilitzaven recursos com a pàgines web fraudulentes enviades mitjançant correu electrònic o aplicacions falses de bancs que guarden les contrasenyes d'accés als serveis bancaris en línia, entre uns altres. El grup entrava així als comptes bancaris de les seves víctimes, que gairebé arriben a la trentena i viuen en diferents punts de la geografia espanyola, i presumptament feien les transferències fraudulentes des d'elles.

deingudet

Tres dels cinc detinguts han passat a disposició del jutge instructor com a presumptes autors de diversos delictes: estafa, falsedat de document mercantil, usurpació d'estat civil, delicte contra la intimitat, danys informàtics, blanqueig de capitals i pertinença a grup criminal. En l'entrada i registre d'un dels domicilis, a Viladecans, els agents van intervenir gran quantitat de material informàtic, a més de joies, set rellotges de luxe i diners en efectiu.

Redacció / Fotos: Policia Nacional (Arxiu)

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix