Desarticulen un grup criminal en robatoris amb força a domicilis

Imprimeix

Un dels municipis afectats va ser Begues i els tres detinguts han ingressat a la presó

Els Mossos d’Esquadra de l’Àrea d’Investigació Criminal de la Regió Policial Metropolitana Nord,  assignats als equips OIKOS amb altres unitats investigadores i de seguretat ciutadana, han detingut tres homes als quals se’ls atribueixen vuit delictes de robatori amb força a casa habitada, un delicte de robatori amb força a establiment i pertinença a organització criminal.

Els fets es remunten al mes de febrer de 2022 quan els investigadors van detectar la presència del grup criminal a la demarcació de Barcelona. Davant les sospites que el grup estava actiu i operatiu es va iniciar una investigació en la qual es va detectar com els investigats es desplaçaven en vehicles de lloguer, principalment en horari de tarda nit fins a urbanitzacions de l’extraradi de Barcelona, on consumaven els fets delictius. Els lladres seleccionaven cases a quatre vents i unifamiliars, accedien als domicilis escalant a les plantes superiors, on forçaven les portes corredores o finestres per accedir a l’interior. Un cop dins, s’enduien objectes de valor, prioritzant joies i diners en efectiu.

Un cop confirmada la identitat dels investigats i davant de l’escalada en la seva activitat delictiva, el dia 12 de maig es va organitzar un dispositiu policial a la localitat de Castell-Platja d’Aro per localitzar-los i poder-los detenir. Els agents els van arrestar quan sortien d’una urbanització on havien comés tres robatoris en una nit. A l’escorcoll se’ls va localitzar i intervenir una gran quantitat d’eines per forçar les portes i finestres (tornavisos, mall, una radial, etc.) walkie-talkies que utilitzaven per comunicar-se i guants, gorres i tapaboques. També es va recuperar una bossa amb diners procedents d’un dels robatoris.

83800cf2 5aa0 4b2b 8eef de15db9277dd

Arran de la detenció els investigadors van realitzar una entrada i escorcoll en un domicili que els autors havien llogat el mateix dia, on s’hi va trobar material informàtic, diverses peces de roba de marques conegudes, claus de diversos vehicles i diners en efectiu.

Els detinguts són tres homes als quals se’ls atribueixen vuit robatoris amb força a interior de casa habitada a les localitats d’Alella, Cabrils i Masnou (Maresme), Begues (Baix Llobregat), Barcelona i Platja d’Aro. A banda, també se’ls relaciona amb un robatori amb força a un establiment a la localitat de Platja d’Aro. Els detinguts van passar a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Sant Feliu de Guíxols que va ordenar el seu ingrés a presó provisional.

Redacció / Fotos: Mossos d’Esquadra