Un jutjat investiga el mortal accident ferroviari a Sant Boi

Imprimeix

Donats d’alta tots els vuitanta-sis ferits del tren

El jutjat de guàrdia de Sant Boi de Llobregat ha obert una recerca per l'accident ferroviari d'ahir en aquesta localitat, amb un mort i 86 ferits, tots ells donats ja d'alta, en un cas en el qual els Mossos d'Esquadra tracten d'esbrinar les causes del sinistre.

juzgados sant boi llobregat barcelona

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), el jutjat d'instrucció número 5 de Sant Boi, en funcions de guàrdia, ha obert diligències en relació amb aquest accident mortal. El jutge està pendent que la unitat especialitzada dels Mossos d'Esquadra li vagi aportant la informació que es derivi de la investigació oberta.

La investigació dels Mossos d’Esquadra no es preveu que doni resultats de forma immediata perquè requereix d'una labor minuciosa per comprovar totes les possibles causes del sinistre. Els Mossos ja van activar ahir la unitat de drons, que van sobrevolar la zona per tenir una panoràmica aèria de l'ocorregut, així com la policia científica, per dur a terme una inspecció ocular de la zona.

accident santboi

També ahir la comitiva judicial, integrada per la jutge, el lletrat de l'administració de justícia, el fiscal i el forense, es va desplaçar al lloc de l'accident per procedir a l'aixecament del cadàver.

La velocitat, limitada a 30km/h

La presidenta de FGC, Marta Subirà, ha indicat avui que en el lloc de l'accident la velocitat estava limitada a 30 quilòmetres per hora perquè s'estan duent a terme uns treballs de manteniment, i ha negat que sigui un tram de canvi d'agulles. “Pel que em reporten, no és un tram que tingués una especial complicació ni cap canvi que pogués influir en aquesta situació”, ha assenyalat Subirà, en declaracions a TV3.

“Hem d'analitzar si la velocitat era la correcta, si la càrrega (del tren de mercaderies que va descarrilar) era la correcta ... En aquests moments no podem determinar que això era així, ens ho diran els registres i a partir d'aquí podrem contrastar si tot era correcte o si algun element no va funcionar correctament”, ha afegit la presidenta de FGC.

accidentet santboainet

Donats d’alta tots els ferits

Les 86 persones que van resultar ferides en l'accident que es va produir ahir a Sant Boi de Llobregat, la majoria lleus, en xocar dos trens que circulaven per la línia Llobregat-Anoia de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ja han estat donats d'alta.

Redacció / Fotos: Arxiu-LPdB-Vilaweb