Sánchez i Feijóo expressen la seva consternació per l’accident de Sant Boi

Imprimeix

Els presidents del Govern i del Partit Popular van transmetre ahir les seves condolences a la família del maquinista mort i van desitjar una ràpida recuperació als nombrosos ferits

El president del Govern, Pedro Sánchez, va expressar ahir a la nit el seu seva pesar i consternació per l'accident de ferrocarril de Sant Boi de Llobregat, que va deixar un mort i 86 ferits, i va manifestar la màxima col·laboració de l'Executiu al president de la Generalitat, Pere Aragonès.

“Consternats davant les notícies que ens arriben des de Sant Boi de Llobregat -va escriure Sánchez a Twitter-. El meu més sentit condol a la família del maquinista mort en el descarrilament”. En el mateix missatge, el president del Govern va expressar tot el seu suport “i el desig d'una ràpida recuperació als nombrosos ferits en l'accident.”

120522 sanchez covid3

En un altre tuit, Sánchez va afegir: “Acabo de parlar amb el president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, després de l'accident de tren a Sant Boi de Llobregat. Li he transmès el nostre pesar i la màxima col·laboració i solidaritat del Govern”. “Tot el nostre suport”, va concloure amb una frase en català.

D’altra banda, el president del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, també va expressar ahir les seves condolences a la família del maquinista mort en un accident de ferrocarril. “Les meves condolences a la família i companys del maquinista mort en el tràgic accident ferroviari de Sant Boi de Llobregat, i el meu desig de recuperació dels ferits”, va escriure en Twitter el líder del PP.

feijoo kJZF U1601208629975ygF 1248x770RC

A més, Núñez Feijóo va donar les gràcies “als serveis d'emergència que atenen els passatgers i treballen en el lloc del sinistre.”

Desactivada l'Alerta del Ferrocat

Protecció Civil de la Generalitat va desactivar l’alerta del Pla de protecció civil de Catalunya (PROCICAT) per emergències en el transport de viatgers per ferrocarril després que els Bombers de la Generalitat van poder excarcerar el cos del maquinista mort en l’accident d'ahir a la tarda, pel xoc amb un vagó descarrilat d’un tren de mercaderies i un de passatgers de la línia de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya Llobregat-Anoia, a Sant Boi de Llobregat.   

6282beb22c74d

Després que s’hagués autoritzat l’aixecament del cos i s’hagués confirmat que els efectius podien treballar a la zona amb seguretat, els Bombers de la Generalitat van iniciar unes complexes tasques d’excarceració per alliberar el cos del conductor del tren de viatgers. Havia quedat molt atrapat i la duresa del material va dificultar les tasques. Les dotacions van anar retornant als seus parcs.

Pel que fa al servei a la línia Llobregat-Anoia, hi ha servei de trens entre les estacions de Pl. Espanya i Cornellà i entre Colònia Güell i Igualada i Manresa. Entre Cornellà i Colònia Güell es va poder establir el servei alternatiu per carretera. 

Redacció / Fotos: Arxiu