Cau una banda que va defraudar amb estafes amb targetes bancàries

Entre els municipis afectats es troba Sant Feliu de Llobregat i Molins de Rei

La Policia Nacional ha desmantellat un grup organitzat dedicat a cometre estafes amb targetes bancàries que operava des de l'àrea metropolitana de Barcelona (entre els quals es troben els municipis de Sant Feliu de Llobregat i Molins de Rei) i dues poblacions del Maresme (Mataró i Caldes d’Estrach), en un frau amb víctimes a tot Espanya que supera els 100.000 euros i pel qual han estat detingudes quatre persones.

poli nacional molins santfeliu

Segons informa aquest dimecres la Policia Nacional en un comunicat, la banda cometia aquestes estafes a través del mètode conegut com 'phising-smshing', és a dir, realitzant càrrecs fraudulents mitjançant el sistema contacless del terminal de diferents comerços.

Per a això, els integrants del grup suplantaven la identitat de les víctimes, després d'haver-les enganyat per accedir a la seva informació financera després d'enviar-los missatges de text tipus SMS simulant ser una entitat comercial d'una pàgina web. D'aquesta manera, aconseguien obtenir de les seves víctimes tota la numeració de la targeta bancària, la data de caducitat i el codi de verificació (CVV).

poli nacio molins santfeliu

La banda operava principalment a l'àrea metropolitana de Barcelona i a les localitats de Mataró i Caldes d'Estrach (Maresme), i entre els quatre detinguts hi ha els seus caps. La Policia Nacional ha quantificat en més de 100.000 euros els perjudicis ocasionats amb aquesta modalitat a les nombroses víctimes repartides per tota la geografia espanyola.

Redacció / Fotos: Policia Nacional

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
172

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix