Desmantellat un cultiu intensiu de producció de marihuana a Begues

Imprimeix

La Policia Nacional va localitzar una important plantació de marihuana en un habitatge unifamiliar i es va aprehendre 1.575 plantes de marihuana amb un pes total de 133 quilograms

La Policia Nacional va aconseguir desmantellar un important centre de producció de substància estupefaent (cultiu indoor de marihuana), detenint a tres homes com a presumptes responsables de la seva custòdia, manteniment i explotació.

FOTO 1 begues

En el marc de l'operació policial, va ser registrada un habitatge unifamiliar situat en la localitat de Begues, localitzant-se una plantació de cultiu intensiu de marihuana, amb una capacitat de producció de 1.600 plantes per collita (amb capacitat per a la recol·lecció de 3-4 collites a l'any). Es van aprehendre un total de 1.575 plantes de marihuana en estat avançat de creixement el pes total del qual va obtenir la xifra de 133 quilograms. El seu valor de venda en el mercat hauria aconseguit els 800.000 euros.

PlantacioMarihuanaBegues04

La recerca es va iniciar gràcies a l'aportació d'informacions anònimes rebudes. Els policies van desenvolupar gestions d'indagació oportunes que van permetre reunir els indicis suficients que posteriorment van confirmar les sospites inicials. Una vegada identificades les persones presumptament responsables de la plantació, juntament amb la resta d'indicis es va sol·licitar l'oportú Ofici policial de manament d'entrada i registre, que després de ser examinat per l'autoritat judicial es va materialitzar amb la diligència d'autorització. Com a resultat de l'entrada i registre es va procedir a la detenció dels tres responsables de la plantació com a presumptes autors de: delicte contra la salut pública, tinença il·lícita d'armes i delicte de defraudació de fluids elèctrics i anàlegs. La plantació de marihuana estava enganxada de manera clandestina al fluid elèctric d'una manera molt precària, amb el risc que suposa de provocar possibles incendis o talls de llum a la resta d'usuaris.

FOTO 2 begues

En la fase operativa d'entrada a l'habitatge (actuació dirigida per grups tàctic de Policia Nacional) un dels responsables del manteniment i custòdia de la plantació, un home de mitjana edat va intentar desfer-se d'una escopeta de caça municionada i disposada per al seu ús llançant-la des del balcó de l'habitatge a una zona de vegetació frondosa pròxima. Gràcies al desplegament operatiu i la ràpida actuació dels investigadors es va aconseguir interceptar a aquesta persona que ha estat presentat com a detingut. S'intervé l'escopeta de caça municionada i un matxet de grans dimensions, així com multitud d'aparells elèctrics (llums, ventiladors...) utilitzats per a la producció de marihuana.

En la recerca i el dispositiu van participar de manera conjunta i coordinada membres de la Comissaria Local de Policia Nacional de Cornellà de Llobregat juntament amb Policia Local de Begues. La recerca continua oberta i no es descarten noves detencions.

Redacció / Fotos: Policia Nacional-Policia Local Begues