Demanen cinc anys per als assaltants al centre de menors de Castelldefels

L'acusació popular no ha acceptat l'acord a què Fiscalia i Generalitat han arribat amb els acusats per evitar l'entrada a la presó

Ahir es va jutjar a l’Audiència de Barcelona l’assalt a un centre de menors a Castelldefels, succés que va passar el 2019. Quatre homes, els únics que es van poder identificar d'un grup d'unes 2vint-i-cinc persones, han estat acusats de participar en els fets.

511c355b c2ef 4b61 8bf6 65a7a6dedbe4 16 9 aspect ratio default 0

Cal recorder que el 9 de març del 2019, un grup d'assaltants -amb passamuntanyes- van entrar al centre, on residien menors estrangers tutelats, van destrossar les instal·lacions i van ferir dos educadors i disset adolescents, un dels quals va haver de ser hospitalitzat. Els acusats han acceptat els fets en un acord amb Fiscalia i Generalitat, a canvi de multes i una pena que eviti l'ingrés a la presó, però tot i això no han evitat el judici, que ha quedat vist per a sentència. I és l'acusació popular s'ha oposat al pacte.

img 3393 1 645x451

Rafael Escudero, portaveu de la Xarxa Espanyola d'Immigració i Ajuda al Refugiat, que representa l'acusació popular, ha assegurat que no es donen les circumstàncies per a un acord que suposi esquivar la presó: "El que no podem fer és acceptar, com es pretén per part de les acusacions, acabar amb el procediment per a unes persones que tenien 30 anys i plena capacitat d'obrar quan es van produir els fets."

Només amb els que tinguessin 18 anys i no tinguessin antecedents estaven disposats a pactar penes sense presó. El jutge haurà de tenir en compte les noves peticions judicials. La Generalitat, que demanava quatre anys i mig per desordres, s'ha acollit a les peticions de la Fiscalia: una pena d'11 mesos de presó per un delicte de participació en baralla tumultuària. També haurien de pagar als afectats multes per lesions i danys. A més, haurien de pagar les destrosses, valorades en 1,15 milions d'euros, a l'Ajuntament de Castelldefels, propietari de la masia Cal Ganxo, on hi havia el centre, actualment tancat.

mena castefa

La petició de l'acusació particular és de 5 anys de presó amb l'agreujant d'un delicte d'odi i discriminació, ja que considera que és la veritable raó de l'assalt, com ha explicat Rafael Escudero abans d'entrar a la vista."No només es tracta d'una agressió, d'un delicte de lesions. No només és entrar amb força, es tracta de la motivació real”, va dir.

Segons recull l'escrit del fiscal, els assaltants van entrar al centre "amb pals i pedres de grans dimensions amb actitud despectiva i agressiva  amb voluntat de menystenir la dignitat dels menors", i fent crits xenòfobs com "per culpa vostra tinc tant d'odi als immigrants".

Un dels educadors agredits ho va corroborar davant del tribunal: "Alguns anaven amb passamuntanyes. En un moment van dir: 'Vosaltres em feu odiar la gent que ve de fora". Escudero va dir que "el que lamentem és que la justícia pretengui un pacte de despatx i no que se celebrin les vistes com correspon", i ha criticat  en un cas en el qual les víctimes són menors sota la seva tutela. el paper de la Generalitat  El judici, que havia de durar dos dies, ha quedat vist per a sentència en una sola sessió.

Redacció / Fotos: Arxiu-Generalitat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix