Cop contra el narcotransport a Sant Andreu, Martorell i Sant Feliu

Imprimeix

Fins al moment, aquest operatiu policial antidroga s'ha saldat amb la detenció d’una vintena de persones, i també a diverses localitats de la resta de l’estat i Portugal

L'operació policial desplegada a Espanya i Portugal contra una organització criminal dedicada a la construcció d'embarcacions destinades al tràfic de drogues ha inclòs fins a vint-i-set registres en habitatges i naus.

lavozdegalicia

La meitat d'aquests registres, un total de quinze, s'han realitzat aquest dimecres entre les localitats gallegues de Cambados (9), Vilagarcía de Arousa (7) i Ribeira (1), segons ha confirmat el Tribunal Superior de Justícia de Galícia aquest dimecres. El Jutjat d'Instrucció número 4 de Cambados, que dirigeix aquesta investigació, ha autoritzat a més l'entrada a quatre propietats de Salamanca, i a tres més als municipis madrilenys de Torrejón, Alcobendas i Arganda del Rey. Tres registres han estat a Catalunya, a les ciutats de Barcelona, Martorell i Sant Feliu de Llobregat; mentre que els dos restants s'han dut a terme a Portugal.

Captura de pantalla 2022 04 08 a las 18.49.30

Per a l'entrada a les propietats investigades a Portugal, les autoritats espanyoles han comptat amb la col·laboració dels magistrats de l'Agència de la Unió Europea per a la Cooperació Judicial Penal (Eurojust), els qui han emès una ordre que ha permès la realització dels registres simultàniament amb els d'Espanya. En les entrades i registres s'hi han intervingut embarcacions, motlles per fabricar embarcacions, diners en efectiu i altres efectes presumptament destinats a aquesta activitat il·lícita.

S1CDFdAl

Fins al moment, aquesta operació antidroga s'ha saldat amb la detenció de divuit persones, si bé diverses fonts eleven aquesta xifra fins a superar la vintena d'investigats, un d’ells a Sant Andreu de la Barca, segons a pogut saber La Premsa del Baix per la comandància de la Guàrdia Civil a Pontevedra. Els arrestats van passar a disposició judicial.

En l'operatiu hi han participat efectius de dos grups de la Guàrdia Civil (ECO i EDOA), especialitzats en delictes relacionats amb el tràfic de drogues, així com agents de la Policia Nacional i de Vigilància Duanera.

Redacció / Fotos: Guàrdia Civil-Arxiu-LVdG-Policia Nacional (arxiu)