Demanen presó permanent per a l’home que va deixar morir la seva parella

Les parts han exposat les seves conclusions aquest dimarts davant el tribunal popular que jutja a l'Audiència de Barcelona l'acusat

La Fiscalia i les acusacions demanen presó permanent revisable per a Mariano V., el processat per presumptament deixar que la seva parella diabètica entrés en coma i morís, el juny del 2019, gravant vídeos de la seva agonia mentre ella demanava ajuda.

Les parts han exposat les seves conclusions aquest dimarts davant el tribunal popular que jutja a l'Audiència de Barcelona l'acusat, la defensa del qual ha reclamat reduir el càstig a una multa per un delicte d'omissió del deure de socors, o bé substituir aquesta pena per un delicte d'homicidi imprudent, amb un càstig d'un any de presó.

17d6b0bf e2eb 48e9 90ef 0b2de2866ca9 scaled

Mariano V., el juny del 2019, presumptament va deixar que la seva xicota sofrís en estat agònic un atac d'hiperglucèmia al seu pis de Viladecans, gravant-la en aquest estat 15 minuts en vídeos consecutius i sense proporcionar-li cap ajuda. L'últim vídeo el va gravar cap a les 3.30 hores del matí, però la víctima no va morir fins a les 9.00 hores, presumptament abandonada pel processat, sosté la Fiscalia.

El ministeri públic, en les seves conclusions, ha remarcat que els fets que s'imputen a Mariano V. constitueixen un delicte d'assassinat, ja que, apunta, era “molt fàcil” auxiliar la víctima i, no obstant això, va actuar per omissió perquè volia que la seva parella morís: “Podria haver avisat els serveis d'emergència amb una simple trucada, i no va fer res.”

Així mateix, la Fiscalia ha defensat que el processat no solament volia matar la seva parella, sinó que ho va fer amb acarnissament, en inflingir-li un dany innecessari al que feia falta per treure-li la vida, precisament per les hores que va estar la víctima amb l'atac d'hiperglucèmia fins que va morir.

“Les hores de patiment i de va menyspreu que va passar la víctima es podrien haver evitat amb una sola trucada, per això demanem el delicte d'assassinat amb acarnissament: res impedia a l'acusat actuar”, ha assenyalat el fiscal.

El ministeri públic ha detallat a més que una de les claus del cas resideix que Mariano V. i la víctima eren parella, encara que el processat negui que fos així: segons la Fiscalia, diversos testimonis i també les converses privades entre la víctima i l'acusat demostren que entre tots dos existia una relació de parella.

Aquesta relació sentimental sustentaria, a part de l'assassinat, els quatre delictes per maltractaments en l'àmbit de la parella i un altre de maltractaments continuats que atribueix la Fiscalia al processat, que se sumen també al delicte de revelació de secrets que li reclama.

mariano 2

Mariano V. maltractava físicament la víctima, en paraules del ministeri públic, i la va matar per gelosia, en no auxiliar-la davant el seu atac d'hiperglucèmia, un dia que va trobar un pot de lubrificant que la víctima suposadament havia obert i utilitzat en la seva absència.

Les dues acusacions, en el seu torn de paraula, han coincidit amb la versió del ministeri públic, i demanen també la pena de presó permanent revisable per un presumpte delicte d'assassinat amb acarnissament, quatre delictes de maltractaments en l'àmbit de la parella, un altre de maltractaments continuats i un més per revelació de secrets.

Per la seva banda, la defensa ha acceptat que “el pràctic” per a Mariano V. hauria estat trucar a un metge, però ha matisat que “la víctima li va demanar que no truqués als serveis d'emergència” i que, a diferència del que sostenen el ministeri públic i les acusacions, l'acusat no tenia la intenció de matar la seva parella.

“Probablement, Mariano V. podria haver fet més, sí, però en tot moment va tenir una actitud servil cap a la seva parella, va fer el que ella li demanava que fes”, ha defensat el lletrat del processat. “Si hagués volgut matar la seva parella, el processat hauria marxat de l'habitatge sense que ningú l'involucrés amb la defunció'”, ha afegit el lletrat defensor.

Exposades les conclusions i les penes que demana cada part, el jurat popular haurà de dilucidar si, com mantenen Fiscalia i acusacions particulars, el processat va deixar morir la seva xicota diabètica al seu pis de Viladecans sense auxiliar-la malgrat les seves reiterades peticions d'ajuda.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix