L’home que va gravar l’agonia de la núvia “va actuar per gelosia”

Imprimeix

Diversos testimonis apunten Durant el judici que la seva parella va sospitar que havia mantingut relacions sexuals amb un altre home

Mariano V., l'acusat de deixar morir la seva núvia i gravar la seva agonia amb el mòbil, patia episodis de gelosia i la mateixa nit en què la seva parella va morir va sospitar que havia mantingut relacions sexuals amb un altre home, segons han apuntat aquest dimecres diversos testimonis del judici.

Davant el tribunal popular que jutja a l'Audiència de Barcelona al processat, que s'exposa a una pena de presó permanent per assassinat, maltractament i revelació de secrets, han declarat avui diversos testimonis del cas, entre ells l'exmarit de la morta i alguns Mossos d'Esquadra que van investigar la mort.

vila no testimonis

El jurat haurà de dilucidar si, com manté la Fiscalia i les acusacions particulars, el processat va deixar morir la seva parella diabètica al seu pis de Viladecans, el juny del 2019, sense auxiliar-la malgrat les seves reiterades peticions d'ajuda, que queden patents als quinze vídeos que va gravar durant les seves quatre hores d'agonia, convertits ara en principal prova de càrrec en contra seva.

La declaració de diversos testimonis ha apuntalat la hipòtesi que ha posat sobre la taula l'acusació particular exercida per la mare i germans del processat: que Mariano V. es va acarnissar amb la seva nòvia deixant-la morir després de descobrir que tenia obert sobre la taula un tub de lubrificant que no havia estrenat amb ell.

Segons ha explicat un dels mossos d'esquadra que va dirigir la recerca del cas, va ser el mateix processat qui, quan va anar a declarar a la comissaria com investigat, va explicar que tenia sospites que la nit de la seva mort la Susanna havia tingut una relació sexual amb un altre home. I així ho va deduir Mariano V., segons l'agent, perquè havia vist obert el tub de lubrificant i havia comprovat que la morta tenia a la seva vagina restes d'aquella substància.

De fet, en els vídeos que va gravar, s'escolta al processat preguntar-li reiteradament “amb qui has estat?, qui t'ha pegat?”, mentre la Susanna apareix en un estat cada vegada més deteriorat, seminua, sense la pròtesi dental, gairebé sense poder articular paraula i amb un ull morat.

Maltractaments

La hipòtesi que la Susanna era víctima de maltractaments -l'ull morat semblava haver estat causat per un cop de puny, segons els Mossos- i que al processat el tenallaven episodis de gelosia han pres també força amb la declaració de l'entorn de la morta, qui, si s'ha de jutjar pels testimonis, sempre va guardar silenci sobre les suposades agressions.

Una de les últimes vegades que la va veure amb vida, ha precisat el seu exmarit, va observar que tenia un cop a l'ull i mal d'esquena, lesions que ella li va assegurar obeïen a una caiguda que havia sofert al bar que regentava per una baixada de glucosa.

“La vaig veure molt prima, molt malament, ja no era la Susanna. Abans era una dona molt forta i molt alegre”, ha dit el seu exmarit, després d'explicar que la víctima li havia demanat que s'emportés amb ell a Ciudad Real al fill que tenien en comú perquè estava patint amenaces per un assumpte que arreglaria “en mes i mig.”

vila testimonis 2

El mateix fill de la Susanna havia comentat al seu pare que aquesta tenia “por” del processat i que s'havia adonat que la morta mai agafava el telèfon al seu exmarit en presència de Mariano V.

També la mare de la víctima va alimentar amb la seva declaració d'ahir les sospites que la Susanna era copejada pel processat i va revelar que la seva filla li havia parlat d'algunes escenes de gelosia de Mariano V., per la qual cosa dubtava si seguir amb la seva relació: “no estic per aguantar ximpleries”, li va dir la morta.

Els agents que han declarat aquest dimecres han descrit davant el tribunal els vídeos que va gravar el processat, en el que se l'escolta parlar a la Susanna amb veu “amable, sense agressivitat, amb una tranquil·litat absoluta” mentre ella, cada vegada en pitjor estat, li demana ajuda i li implora repetidament coca-cola. “Obreme-la”, s'escolta dir a la Susanna en un dels vídeos, al que el processat contesta “ara te l'obro”. Mai ho va fer i, segons va adduir Mariano V. davant els Mossos d’Esquadra, no hi havia cap coca-cola a casa.

Redacció / Fotos: Arxiu