“No va voler que truqués a l’ambulància”

L'home acusat de deixar morir la seva núvia diabètica i gravar la seva agonia ha al·legat també que va pensar que la dona anava “passadíssima” de droga i alcohol, però no que anés a morir

Mariano V., l'home acusat de deixar morir la seva núvia diabètica i gravar la seva agonia, ha al·legat que va pensar que la dona anava “passadíssima” de droga i alcohol, però no que anés a morir, malgrat que s'arrossegava per terra sense controlar els seus esfínters, i que no va trucar a una ambulància perquè ella no va voler.

L'acusat, que afronta una condemna de presó permanent, va declarar avui dimarts davant el tribunal popular que el jutja a l'Audiència de Barcelona per deixar morir presumptament la seva parella diabètica al seu domicili de Viladecans el juny del 2019, i gravar vídeos de les seves cinc hores d'agonia, imatges que ara s'han convertit en principal prova de càrrec.

La Fiscalia i les acusacions exercides per familiars de la víctima atribueixen a Mariano V. un delicte d'assassinat per acarnissar-se en permetre que la Susana entrés en coma i morís sense fer res per impedir-ho malgrat les seves reiterades peticions d'ajuda i la gravetat dels seus símptomes: mareig, ofec, dificultat per parlar i falta de control d'esfínters.

Viladecans crim

En el seu interrogatori, el processat ha basat la seva línia de defensa a ressaltar que la seva exparella abusava de l'alcohol i la cocaïna i era “desordenada” en el control de la diabetis de tipus 1 que patia, per la qual cosa en moltes ocasions, ha assegurat, l'havia vist en un estat similar a la nit en què va morir, tot i que solia recuperar-se després d'unes hores de son.

El processat ha admès que va acudir al domicili de la Susana després que aquesta li enviés un missatge d'àudio en el qual li demanava ajuda: “estic molt malament, no sé a qui trucar, no vull que ningú em vegi, ajuda'm, porta'm medicaments, porta'm alguna cosa, m'ofego, em marejo, terròs de sucre, no sé què dir-te.”

Després d'adduir que “el terròs de sucre” és l'apel·latiu amb el qual la Susana es referia a ell i no una al·lusió a la glucosa que necessitava, Mariano V. ha explicat que quan va arribar a casa de la víctima aquesta “podia perfectament caminar, posar-se insulina o anar a la cuina”, però anava “passadíssima” per una combinació de licors, cocaïna i probablement sedants.

Ha assegurat que va preparar un plat de pasta que la Susana no va voler tastar, que quan va intentar portar-li menjar “es va posar molt agressiva” i va intentar copejar-li i que, encara que va anar empitjorant el seu estat, ella li va impedir trucar a infermers o a una ambulància perquè “no volia que la veiessin així.”

“Mai vaig pensar que passaria això, l'havia vist moltes vegades en aquesta situació o pitjor”, ha afegit l'acusat, que ha admès que al cap d'unes hores la Susana es va orinar damunt i va caure al terra.

Li va posar llavors un coixí i una manta a terra, perquè -manté- ella no volia que la portés al llit, i es va asseure al sofà: “estava tan cansat que em vaig quedar adormit, em vaig despertar a les deu de l'endemà perquè la meva germana em va trucar. Veig que la Susana està freda i no respira i no sé què fer.”

Malgrat que se sentia “commocionat”, Mariano V. se'n va anar a portar al taller mecànic el cotxe de substitució que li havien prestat mentre arreglaven el seu i només després va acudir a la comissaria dels Mossos d'Esquadra per explicar-los que havia mort la seva parella a casa i lliurar-los els vídeos gravats amb el seu mòbil.

“Susana, si us plau, vas tirar la cervesa, tens mocs a la cara, vas anar al bany? et vas caure quan vas anar al bany?”, comenta l'acusat en un dels vídeos, al que segueix un altre en què pregunta a la víctima “què et van fer, què et van donar?” i un tercer en el qual a ella la sent dir “tres o quatre ampolles, vull coca-cola.”

Però, segons Mariano V., no hi havia coca-cola a casa ni ell tenia diners per anar a comprar-les. “Tampoc les necessitava, hi havia sucre, aigua, mel...”, s'ha excusat.

El processat ha tractat de justificar-se pels vídeos trobats al seu mòbil dels moments d'agonia de la Susana: segons la seva versió, si la va gravar en aquest estat va ser amb el seu permís i amb la intenció d'ensenyar-li després les imatges perquè prengués consciència del mal que li feia abusar de les drogues i l'alcohol.

Ha negat categòric que copegés la Susana –“mai en la vida l'he pegat, ni a ella ni a cap dona”-, malgrat que quan va morir la víctima tenia un ull morat i temps enrere s'havia trencat les costelles, una lesió que l'acusat ha precisat que obeïa a una 'caiguda' quan estava beguda.

De fet, Mariano V. ha desmentit que fos parella sentimental de la víctima i ha recalcat que, encara que dormia a la seva casa “quatre o cinc vegades” a la setmana, mantenien únicament una relació de “sexe i drogues” totalment oberta, de manera que mai va sentir gelosia per imaginar-la amb altres homes.

Tampoc es va posar gelós, ha asseverat, quan la nit de la seva mort va veure obert a casa de la víctima un lubrificant vaginal que ell havia comprat però encara no estrenat amb ella, un fet que les acusacions creuen que va poder ser el mòbil que precipités l'assassinat.

La versió de l'acusat sobre aquests episodis previs de gelosia i possible maltractament la posen en dubte tant un missatge trobat al mòbil de la víctima –“ni em dius puta i guarra ni em dius imbècil, ni em bufeteges ni em poses les costelles com me les has posat”- i el testimoni d'un amic de la Susana.

Aquest testimoni ha explicat avui davant el tribunal que Mariano V. “es va posar gelós” una nit en el bar que la Susana regentava, perquè aquesta va ballar amb un amic, per la qual cosa va començar a insultar-la i li va impedir recuperar la bossa amb les seves pertinences que s'havia deixat al seu cotxe.

Quan l'acompanyava a casa seva, ha explicat el testimoni, ella li va dir que havia viscut situacions així “dues o tres vegades”, però que no volia denunciar ni demanar ajuda: “Jo m'entenc sola”, va resoldre.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
152

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix