Comença el judici de l’home que va deixar morir la seva parella

L’acusat la va gravar agonitzant després de patir un atac diabètic en un succés que va passar en un domicili de Viladecans

Les acusacions han ressaltat aquest dilluns “la crueltat” de l'home processat per deixar morir la seva parella diabètica i gravar la seva agonia amb el mòbil, presumptament en un atac de gelosia, així com la relació “tòxica” a la qual va sotmetre la dona, amb continus maltractaments fins que va morir, el juny del 2019.

Quatre homes i cinc dones integren el jurat popular que des d'aquest dilluns jutja, a l'Audiència de Barcelona, Mariano Daniel V., per a qui la Fiscalia demana presó permanent revisable per un delicte d'assassinat amb acarnissament sobre persona vulnerable, així com per altres quatre delictes de maltractament i un de maltractament habitual, que sumen set anys més de presó.

L'home està acusat d'haver deixat morir la seva parella, al seu domicili de Viladecans, sense atendre-la ni trucar una ambulància malgrat les seves reiterades peticions d'ajuda pels símptomes que presentava: mareig, falta de control d'esfínters i dificultat per articular paraules, a més de set constant.

Captura de pantalla 2022 02 28 a las 17.38.01

La Fiscalia li demana quatre anys més de presó per un delicte contra la intimitat per haver gravat l'agonia de la seva parella amb el mòbil, en uns vídeos que pel que sembla l'acusat pretenia utilitzar per exculpar-se, però que han acabat per convertir-se en la principal prova de càrrec en contra seva, ja que apunten que no va adoptar cap mesura al seu abast per impedir que la víctima entrés en coma, malgrat ser ell mateix diabètic.

En els seus informes inicials, el fiscal Víctor Alegret ha destacat que l'acusat no “va fer res” per impedir la mort de la seva parella, la qual cosa al seu entendre també pot suposar un delicte d'assassinat per omissió, i ha destacat la relació “tòxica” i la 'síndrome de la dona maltractada' que patia la víctima.

“Ni amb tu ni sense tu tenen els meus mals remei, amb tu perquè em mates i sense tu perquè em moro”, ha dit el fiscal, parafrasejant una “cançó o un poema”, per exemplificar el tipus d'”amor tòxic” que en la seva opinió provocava que la morta tornés amb l'acusat malgrat els maltractaments que li infligia.

Per la seva banda, l'advocat Miguel Capuz, de l'acusació particular exercida per la mare i la germana, ha destacat la mort “absurda, cruel i inhumana” que va patir la víctima, a la qual l'acusat va gravar agonitzant durant cinc hores de forma “salvatge” malgrat que n'hi hauria hagut prou amb “una trucada al 112 o donar-li sucre” per salvar-li la vida.

El lletrat de l'acusació ha recordat que la dona va ser agredida “físicament i psíquicament” per l'acusat durant mesos, abans de la seva mort, i que ella li tenia un temor tal que va instal·lar una aplicació al seu telèfon mòbil per gravar les trucades que mantenia amb ell.

Lubrificant sexual

L'acusació ha apuntat a més el possible mòbil: l'acusat va descobrir obert un tub de lubrificant sexual que ell havia comprat i encara no utilitzat, per la qual cosa va pensar que ella havia mantingut relacions sexuals amb un altre home: “la relació era oberta, però només per a ell”, ha assenyalat l'advocat.

Caterina Sánchez, lletrada de l'acusació particular exercida pel fill i el marit de la morta, ha demanat respecte per a la víctima, amb un historial d'abús de l'alcohol i les drogues: “és igual el que consumís, no significa que mereixés la mort”, ha dit.

Sobredosi de cocaïna

Per la seva banda, l'advocat del processat, José Luis Bravo, ha deixat entreveure en els seus informes inicials davant el tribunal la que serà la seva estratègia de defensa: que la dona va morir a causa d'una sobredosi de cocaïna, els símptomes de la qual, ha mantingut, són molt similars als d'una hipoglucèmia o una hiperglucèmia.

Bravo ha negat a més que l'acusat pegués la seva parella, qui en la seva opinió no encaixava amb el perfil de dona maltractada, perquè “regentava un bar d'homes.”

 f5ef680e6e424d5b9100531b12ad00b3 daf69732

Un altre dels arguments de la defensa és que la dona va poder sofrir, en qualsevol cas, una hiperglucèmia, per la qual cosa el processat no hauria pogut impedir la seva mort, sinó que l'hauria accelerat, en cas d'haver-li subministrat sucre o coca-cola.

Si la va gravar amb el mòbil en aquest estat de deterioració, ha afegit l'advocat, va ser per mostrar-li-ho després a ella i fer-la reaccionar sobre la deriva en què estava entrant.

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix