Veïns de Cornellà i Sant Feliu implicats en la xarxa de drogues a Brians-2

Imprimeix

Un dels grups investigats comptava amb la col·laboració dels seus familiars, al barri de Sant Ildefons

Com va avançar La Premsa del Baix, els Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) de la regió Metropolitana Sud van detenir onze persones a qui s’atribueixen els delictes contra la salut pública en la seva modalitat de tràfic de drogues, no només a l’interior de la presó, sinó també als municipis de Cornellà de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Hospitalet de Llobregat, Terrassa i Sabadell.

El 22 de febrer de 2022 els investigadors van dur a terme set escorcolls domiciliaris, dos de trasters i armariets laborals i van detenir onze persones, entre les quals tres funcionaris de presons i un professional del Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE). A aquestes persones se’ls va poder relacionar, bé amb la presumpta venda de substàncies estupefaents en la seva vida particular, bé amb el tràfic de substàncies a l’interior de la presó en el marc de l’activitat que es desenvolupa als tallers del centre.

Entre els detinguts, a banda dels treballadors del centre penitenciari, també hi ha familiars d’interns que participaven activament en la introducció de drogues al centre. A més,  s’investiguen  dotze interns a qui se’ls atribueix la recepció i distribució de les drogues a l’interior de la presó.

droga corne

La vessant del dispositiu que afectava l’interior del centre penitenciari es va dur a terme per part de funcionaris públics del mateix centre, en coordinació amb la direcció del centre, l’AIS i els Mossos d’Esquadra. Es van escorcollar diverses cel·les dels mòduls on habitaven els interns investigats. Molts dels reclusos van ser traslladats a altres centres penitenciaris amb la finalitat d’erradicar aquesta activitat delictiva.

Un dels grups investigats comptava amb la col·laboració dels seus familiars, assentats al barri de Sant Ildefons de Cornellà de Llobregat que, paral·lelament, havia creat un entramat de venda de drogues “al detall” en aquest barri i que els reportava copiosos beneficis.

Captura de pantalla 2022 02 25 a las 8.33.18

Amb la informació obtinguda pel personal adscrit a la DGAP es va detectar com alguns dels funcionaris contactaven amb exinterns penitenciaris o amb els seus familiars, amb els quals interactuaven o tenien tractes poc comuns, essent una pràctica poc habitual per part de personal del centre penitenciari.

Els detinguts van passar a disposició del Jutjat d’Instrucció i Primera Instància núm. 6 de Martorell que va tutelar la causa, que va decretar llibertat amb càrrecs i mesures cautelars per a tots.

 Redacció / Fotos-Vídeo: Mossos d’Esquadra