Detinguts quatre treballadors de Brians-2 per l’entrada de droga a la presó

Imprimeix

L'operació els Mossos d'Esquadra han registrat els domicilis dels detinguts, entre els quals hi figuren funcionaris i empleats de la presó i del Centre d'Iniciatives per a la Reinserció (CIRE)

Els Mossos d'Esquadra han detingut deu persones, entre ells quatre treballadors de la presó de Brians-2, a Sant esteve Sesrovires, en una operació contra una xarxa que suposadament es dedicava a introduir drogues en aquest centre penitenciari. Segons han informat fonts properes al cas, en l'operació els Mossos d'Esquadra han registrat els domicilis dels detinguts, entre els quals hi figuren funcionaris i empleats de la presó i del Centre d'Iniciatives per a la Reinserció (CIRE), empresa pública que s'encarrega d'organitzar tallers a les presons per proporcionar ocupació i formació als reclusos.

brian deten 2

També han registrat els agents tretze cel·les del centre penitenciari ocupades per interns suposadament relacionats amb l'entrada de drogues a la presó, principalment a la recerca de telèfons mòbils utilitzats pels membres de la xarxa per comunicar-se entre si i amb l'exterior.

A més, els serveis penitenciaris del Departament de Justícia de la Generalitat, que han col·laborat amb la policia catalana, han traslladat de les seves cel·les a alguns interns suposadament vinculats amb aquesta trama, segons les fonts.

bria deten 3

En l'operació, en què el jutge ha ordenat el secret de les actuacions, els Mossos han detingut deu persones i s'han registrat les seves cases, en la seva majoria a la comarca del Baix Llobregat, així com les tretze cel·les, en cerca de drogues i de telèfons mòbils que suposadament s'havien introduït a la presó de forma il·legal.

La policia catalana investiga si els treballadors penitenciaris implicats facilitaven que membres de la banda introduïssin la droga a Brians-2 i fins i tot si van poder participar en l'entrada de les substàncies estupefaents al recinte.

Antecedents

No és la primera vegada que la presó de Brians-2 es veu esquitxada per l'entrada de drogues: l'octubre del 2016 els Mossos van detenir sis persones -entre elles un funcionari- en una operació per desarticular una xarxa que burlava els controls de seguretat per introduir estupefaents a la presó, aprofitant els permisos o les trobades vis-a-vis.

sant esteve sesrovires can brians 1 2 e1480414186629

En aquella ocasió, la investigació va començar quan els sistemes de control de la presó van detectar diverses irregularitats i es va detenir un treballador extern al centre penitenciari que havia introduït 800 grams d'haixix.

Els agents van constatar que es tractava d'un grup criminal que introduïa i distribuïa diverses substàncies estupefaents, principalment haixix i heroïna, a l'interior del centre penitenciari, on també feien arribar telèfons mòbils de petites dimensions als reclusos.

Redacció / Fotos: Arxiu