Presó provisional per l’home acusat de matar la seva parella a Martorell

El detingut es va acollir al seu dret a no declarar després de passar a disposició judicial

El jutjat d'instrucció número 5 de Martorell ha decretat presó provisional comunicada i sense fiança per l'home de 52 anys detingut aquest dissabte com a presumpte autor de la mort de la seva parella, la Mercedes, de 51 anys, en aquella localitat. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha explicat avui dimarts que el detingut va passar a disposició judicial ahir i que es va acollir al seu dret a no declarar. La causa, declarada secreta, està oberta per un delicte d'homicidi.

IMG 8310 1320x880

Aquest assassinat, la naturalesa masclista del qual ja ha estat confirmada per la Delegació del Govern contra la Violència de Gènere, és el primer feminicidi de l'any a Catalunya i el quart d'Espanya, que des del 2003 n'acumula 1.130.

Cal recordar que el succés es va conèixer al voltant de les 11 hores de dissabte, quan van alertar la Policia Local que s'estava produint una forta discussió en un pis situat a la plaça Joan Serrats de la localitat. Fins allí es van desplaçar efectius de la policia local, dels Mossos d'Esquadra i del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), els qui en accedir a l'habitatge van trobar el cos sense vida de la dona i l'home ferit.

Declaració institucional

El Ple Municipal de l’Ajuntament de Martorell va aprovar, aquest dilluns, una Declaració Institucional de condemna al presumpte feminicidi d’una veïna de Martorell el passat divendres. Ho va fer per unanimitat dels 21 regidors i regidores del consistori.

Ple03

En el document, govern i oposició condemnen “enèrgicament” els fets, expressen el condol a la família, reafirmen el rebuig total a les violències masclistes i criden a la lluita per seguir aplicant mesures que en facin front. La institució va decretar tres dies de dol per la mort d’una veïna de Martorell poques hores després de conèixer els fets del passat dissabte al matí.

Redacció / Fotos: Aj. Martorell

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
172

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix