L’Ajuntament de Cornellà defensa la legalitat dels contractes investigats

Imprimeix

Finalment han estat onze els detinguts per la Policia Nacional: el Tinent d'alcalde i regidor d'Economia de l'Ajuntament de Cornellà, Sergio Fernández, un exregidor d'Esports, José Manuel Parrado, el president del Consell Esportiu del Baix Llobregat, Salvador Valls, i vuit tècnics municipals

L'Ajuntament de Cornellà de Llobregat ha defensat que els contractes subscrits amb el Consell Esportiu de l'Hospitalet de Llobregat que han motivat l'operació de la Policia Nacional “es van tramitar i van aprovar d'acord amb el procediment legal establert.”

IMG 2651 detencio

La Policia Nacional ha detingut aquest dilluns el Tinent d'alcalde i regidor d'Economia de l'Ajuntament de Cornellà, Sergio Fernández, a un exregidor d'Esports, José Manuel Parrado, el president del Consell Esportiu del Baix Llobregat, Salvador Valls,i vuit tècnics municipals, en l'operació per presumpta contractació irregular amb el Consell Esportiu de L'Hospitalet. Dels onze detinguts, nou s'han derivat dels registres i dos més en d'altres diligències. Està previst que quatre d'ells passin a disposició judicial properament. La causa, que està declarada secreta, investiga els delictes de prevaricació, malversació i frau a l'administració pública. En els escorcolls, que ha fet la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal de la Policia Nacional, la UDEF, els agents s'han emportat capses de documentació on busquen indicis sobre presumptes irregularitats.

Captura de pantalla 2022 02 14 a las 21.26.03

Captura de pantalla 2022 02 14 a las 21.25.54

“L'Ajuntament manté la màxima tranquil·litat respecte a l'acció judicial d'avui, doncs considera que els esmentats contractes es van tramitar i van aprovar d'acord amb el procediment legal establert”, ha afirmat el consistori en un comunicat, insistint en la seva “convicció” que en tot moment ha actuat correctament. El municipi ha explicat que els expedients de contractació investigats “ja van ser lliurats el mes d'octubre del 2020 per ordre judicial.”

També s'ha mostrat “plenament convençut de l'honestedat de les persones vinculades amb l'Ajuntament de Cornellà investigades en aquesta causa”, i ha confiat que “el procediment confirmarà la seva innocència.”

“L'Ajuntament de Cornellà lamenta aquesta situació i manifesta la seva convicció que ha actuat de forma correcta en tot moment i reafirma la seva màxima col·laboració amb la recerca judicial”, ha subratllat. Finalment, el consistori ha manifestat en el comunicat que l’Ajuntament, en defensa de la integritat i la reputació de la institució i del seu personal, reafirma un cop més la seva total voluntat de cooperació amb la investigació judicial per un ràpid esclariment de la situació.”

detencio ajuntament cornella

La investigació, que dirigeix el jutjat d'instrucció número dos de Cornellà, deriva de la causa de presumpte desviament de subvencions en el Consell Esportiu de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) en la qual està investigada l'alcaldessa del municipi i presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín.

La jutge de l'Hospitalet va obrir una peça separada, que va enviar als jutjats de Cornellà, davant les sospites d'irregularitats en una línia de crèdit de 25.000 euros i un aval de 3.686 euros que l'Ajuntament de Cornellà -governat pel socialista Antoni Balmón- va formalitzar el 2018 amb el Consell Esportiu de l'Hospitalet per sufragar els serveis d'arbitratge en un campionat esportiu escolar organitzat pel consistori.

Balmón suspèn un acte

L'acte de l'alcalde de Cornellà de Llobregat, Antonio Balmón, previst per demà a Foment del Treball ha estat desconvocat hores després de l'entrada i registre en dependències municipals, en el marc d'una operació policial per presumptes contractacions irregulars que s'ha saldat amb almenys una desena de detencions.

AntonioBalmon2014

Balmón, que també és vicepresident executiu de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), havia d'impartir demà una conferència titulada 'Un compromís per a la ciutat metropolitana' dins del cicle 'Fer metròpolis', organitzat per la Societat Barcelonina d'Estudis Econòmics i Socials de Foment del Treball.

Redacció / Fotos: Arxiu-LPdB