Vuit detinguts a Cornellà per presumpta contractació irregular

Els agents de la Policia Nacional (UDEF) s'han emportat detinguts cinc treballadors, tots ells tècnics i administratius municipals

La Policia Nacional ha detingut, a primera hora de la tarda, cinc tècnics de l'àrea de Cultura i Esports de l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat, en el marc de l'operació per la presumpta contractació irregular d'uns serveis d'arbitratge al Consell Esportiu de l'Hospitalet. Segons han informat fonts properes al cas, després de diverses hores de registre a les dependències de l'àrea de Cultura i Esports del consistori baixllobregatí, els agents s'han emportat detinguts cinc treballadors, tots ells tècnics i administratius municipals.

Els agents s'han intervingut d'abundant documentació i material informàtic en el registre de les dependències de l'àrea de Cultura i Esports, epicentre de l'operació desplegada avui, que dirigeix el titular del jutjat d'instrucció número 2 de Cornellà.

IMG 2652

La investigació deriva de la causa de presumpte desviament de subvencions al Consell Esportiu de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) en la que està investigada l'alcaldessa del municipi i presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria MarínEn concret, la investigació se centra en una línia de crèdit i un aval que l'Ajuntament de Cornellà -governat pel socialista Antoni Balmón- va formalitzar el 2018 amb el Consell Esportiu de l'Hospitalet per sufragar els serveis d'arbitratge en un campionat esportiu escolar organitzat pel consistori.

IMG 2654

El jutjat indaga una suposada falsedat en una acta de la junta directiva del Consell Esportiu per formalitzar els apoderaments necessaris per constituir aquest aval i tracta d'esbrinar a més si els serveis d'arbitratge contractats amb aquella entitat de l'Hospitalet estaven inflats.

La causa està oberta pels delictes de prevaricació, malversació i frau en l'administració pública, segons ha detallat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

A més de la regidoria de Cultura i Esports de l'Ajuntament de Cornellà, la Policia Nacional també registra la seu del Consell Esportiu del Baix Llobregat, situada a Sant Feliu de Llobregat.

IMG 2651

Les sospites d'irregularitats contractuals a Cornellà de Llobregat es desprenen de la documentació confiscada per la Policia Nacional en els registres practicats fa any i mig, en el marc de la causa sobre el presumpte desviament de fons al Consell Esportiu de l'Hospitalet de Llobregat.

A més de Marín, en aquesta causa estan imputats el tinent d'alcalde de l'Hospitalet Cristian Alcázar, el director del Consell, Eduard Galí, i l'exregidor d'Esports Cris Plaza.

Tres detinguts més

D'altra banda, aquesta tarda també han estat detinguts a l'Ajuntament de Cornellà tres persones més -un home i dues dones-. Es desconeix la seva identita, tot i que un dels detinguts podria ser Sergio Fernández, actual Tinent d'alcalde d'Economia i Administració.

Sense comunicat ni declaracions

Al tancament de la present notícia, l'Ajuntament de Cornellà no havia fet cap mena de comunicat al respecte (una treballadora del departament de Premsa va informar als mitjans de comunicació desplaçats que es faria un comunicat). A més, cap membre de l'equip de govern ha volgut fer declaracions de l'actuació policial. 

Redacció / Fotos-Video: LPdB-Particular

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix