A presó el ‘Top 1’ dels delinqüents del Baix Llobregat

Imprimeix

Al gavanenc el van tornar a detenir ‘in fraganti’ quan estava robant en un col·legi de Sant Boi

Finalment, el gavanenc de vint-i-cinc anys i anomenat per la policia el ‘Top 1’ dels lladres del Baix Llobregat ha ingressat a la presó. Al jutge se li ha acabat la paciència. L’home va tornar a ser sorprès pels Mossos d’Esquadra en ple delicte. Aquest cop va ser el passat dijous 3 de febrer a Sant Boi de Llobregat quan tractava d’endur-se’n tres ordinadors d’un centre escolar.

Segons fonts municipals, el jove té diagnosticada una minusvalidesa per un trastorn mental que no li impedeix ser plenament conscient del que fa i de les conseqüències que tenen els seus actes. Darrerament però, les seves reaccions havien estat més i més violentes, enfrontant-se als agents i a les seves víctimes. En una de les últimes ocasions que va ser detingut va amenaçar amb lesionar-se en l’àrea de custòdia i va ser necessari l’ús de la força per a immobilitzar-lo i evitar que es fes més mal.

top 1 santboi 2

Com ja va avançar La premsa del Baix fa unes setmanes, el seu modus operandi sempre és el mateix: roba de nit i força el que sigui (restaurants, escoles, empreses i fins i tot biblioteques). A la seva esquena ja tenia setanta-tres antecedents. Tot un rècord. El passat 23 de gener, els Mossos d’Esquadra el van tornar a detenir, per setanta-quatrena vegada, on se li va imputar deu robatoris a dues empreses, cinc escoles, dos restaurants i una biblioteca municipal, que s’afegeixen al seu trist historial de delinqüència.

Aleshores, el jutge va decretar una ordre que li impedia entrar, romandre i residir al seu municipi, Gavà, però també a Begues, Castelldefels i Viladecans. En cas d’incomplir la decisió judicial el seu destí seria la garjola. Va complir el mandat judicial, però no es va resistir a delinquir de nou, en un municipi que no estava en la seva llista i, per tant, dormirà una temporada a la presó.

Redacció / Fotos: Mossos d’Esquadra (arxiu)