Presó per als responsables d'una macroplantació de marihuana a Olesa

Imprimeix

Els Mossos d’Esquadra, conjuntament amb la Policia Local, van detenir vuit homes al seu interior com a responsables de la plantació en una nau industrial amb gairebé 2.000 plantes

Els Mossos d’Esquadra i de la Policia Local d’Olesa de Montserrat van detenir, dimarts 25 de gener, vuit homes, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i d’un de defraudació de fluid elèctric.

El mateix dia 25 de gener, els agents de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Martorell van tenir coneixement d’una possible plantació de marihuana en una nau industrial del polígon Can Vinyals gràcies a la Policia Local d’Olesa de Montserrat. Els agents es van desplaçar al lloc i van comprovar que la nau, que presentava diverses esquerdes, desprenia una forta olor característica de les plantacions de marihuana. Pocs minuts més tard, van observar com un vehicle entrava a l’interior de la nau i conjuntament amb el recolzament de dotacions de la Unitat de Seguretat Ciutadana de Martorell i de la Policia Local, els agents van accedir al seu interior. Els agents van localitzar una plantació de marihuana perfectament instal·lada amb estances específiques pel cultiu i l’assecatge de la substància estupefaent. A l’interior de la nau hi havia vuit persones que, en adonar-se de la presència policial, van intentar fugir del lloc, tot i que finalment se les va poder detenir. Fent una inspecció més acurada de la nau els agents van comprovar que a la planta superior hi malvivien les persones encarregades del manteniment de la plantació, motiu pel qual es va aturar la inspecció i es va precintar la nau.

BIG 777420511012922 02

L’endemà i sota la tutela del jutjat en funcions de guàrdia van realitzar una entrada i escorcoll on es van comissar 1.800 plantes i 110 quilograms de cabdells de marihuana preparats per a la seva distribució. Els investigadors estimen que el valor de la marihuana intervinguda superaria els 270.000 euros al mercat negre. A més els tècnics de la companyia elèctrica van determinar que la plantació estava connectada il·legalment a la xarxa principal de distribució.

FKGxPzcX0AM8ibi

Els arrestats van passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar presó per a set dels investigats i llibertat amb càrrecs pel restant.

Redacció / Fotos: Mossos d'Esquadra