Dos dels violadors d’una jove a Sant Boi seguiran en llibertat provisional

Imprimeix

El tercer continua en recerca i captura després de no comparèixer davant el tribunal

 

L’Audiència de Barcelona ha acordat que segueixin en llibertat provisional dos dels homes condemnats per la violació triple d'una jove a Sant Boi de Llobregat el 2018, mentre el tercer segueix en crida i cerca després de no comparèixer davant el tribunal.

Segons han informat fonts jurídiques, a l'espera que la sentència sigui ferma, la secció sisena de l'Audiència ha ordenat als dos condemnats comparèixer al jutjat tres dies la setmana i els ha retirat el passaport per impedir-los sortir d'Espanya.

Captura de pantalla 2022 01 13 a las 18.23.09

El tribunal raona en la seva resolució que la sentència, per la qual els tres violadors de Molins de Rei van ser condemnats a vint anys de presó cadascun, no és encara ferma i que la presó provisional no es pot sustentar exclusivament en la gravetat dels delictes que se'ls atribueixen. A més, recorda que, a diferència del tercer violador que està fugit, no consta que aquests dos condemnats hagin intentat eludir l'acció de la justícia i han quedat sempre a la disposició del tribunal malgrat les elevades penes de presó a què s'enfrontaven. També han tingut en compte els jutges que els processats han acreditat documentalment el seu arrelament personal, atès que compten amb família i amb feina estable.

L'Audiència de Barcelona ha pres aquesta decisió una setmana després de convocar els tres condemnats a una vista, a petició de la Fiscalia i l'acusació particular exercida per la víctima, perquè s'acordés l'empresonament dels violadors -que mai han estat a la presó preventiva per aquests fets- a l'espera que es resolguin els recursos contra la sentència.

Captura de pantalla 2022 01 19 a las 19.18.10

A la vista, no obstant això, no va acudir un dels tres condemnats, sense que el seu advocat sabés el seu parador, per la qual cosa el tribunal va ordenar la seva detenció i ingrés a la presó preventiva.

Els tres processaments per la violació múltiple a Sant Boi de Llobregat van ser condemnats el passat 13 de desembre per l'Audiència de Barcelona per tres delictes d'agressió sexual, un com a autors i dos més com a cooperadors necessaris. L'agressió sexual va passar cap a les 06:30 hores del 19 de maig de 2018 a la sortida d'una discoteca de Molins de Rei, quan els processats van convèncer una noia, que havien conegut dins del local, perquè marxés amb ells.

be disco

La víctima, que havia ingerit alcohol i substàncies estupefaents i patia una “greu deterioració de les seves funcions intel·lectives i físiques” va pujar al vehicle, que els acusats van conduir fins a un descampat del veí municipi de Sant Boi de Llobregat. Una vegada allà, la van despullar, li van fer tocaments i la van violar per torns al mateix temps que l'agredien i vexaven mentre ella “cridava i intentava desfer-se dels processats”, segons manté la sentència.

Cap dels tres violadors ja condemnats ha estat a la presó preventiva per aquests fets: després de la seva detenció, al juny de 2018, el titular del jutjat d'instrucció número 1 de Sant Boi de Llobregat va acordar deixar-los en llibertat provisional, a instàncies de la Fiscalia, amb retirada del passaport, compareixences periòdiques al jutjat i ordre d'allunyament de la víctima.

Redacció / Fotos: Ara-Arxiu