Dos detinguts al Prat per robatoris en habitatges d'Osca i Saragossa

Imprimeix

El grup criminal es desplaçava diàriament als domicilis que prèviament vigilava

La Guàrdia Civil va dur a terme l'operació 'Pillow', que ha culminat amb la detenció de dos homes al Prat de Llobregat com a suposats autors de vint-i-cincrobatoris en habitatges de la província d’Osca (Castejón de Monegros, Peñalba, Altorricon, Candasnos, Fonz, Torrente de Cinca, Fraga, Abiego, Barbastro, Peralta de Alcofea, Poleñino, Monzón, Pozán de Vero i Adahuesca) i Saragossa (Pina de Ebro, Cantalobos, Escatrón i Chiprana) i pertinença a grup criminal. Es van recuperar diners i efectes compatibles amb els robatoris que es van investigar.

270218044 1753555014835101 7893051346886663968 n

La investigació es va iniciar arran de la recepció de diverses denúncies a la Guàrdia Civil de la província d'Osca per robatoris a l'interior de diversos habitatges entre maig i agost, que havien causat gran alarma social entre els veïns de les localitats i altres properes. Els investigadors van determinar que tots els delictes denunciats tenien relació entre si i que els autors eren els mateixos.

El grup criminal feia tasques de control dels habitatges durant les primeres hores del matí aprofitant que els seus habitants sortien a fer gestions habituals. Trucaven a la porta, i si no contestava ningú, forçaven les portes o finestres i amb gran rapidesa sostreien joies, diners i efectes de valor. Era habitual que s'emportessin alguna funda de coixí que feien servir per carregar el gènere que sostreien. Si no es donava aquesta situació i algú contestava al domicili, es feien passar per venedors o preguntaven per alguna persona o servei.

guardia civil 1

Els investigadors van poder determinar que els autors dels fets residien a la província de Barcelona i es desplaçaven diàriament per cometre els robatoris, utilitzant vehicles a nom de persones del seu entorn i\/o de lloguer que feien amb documentació falsificada a nom de terceres persones. Els autors dels fets formaven part d'un grup criminal especialitzat en aquest tipus de robatoris, disposaven de la infraestructura necessària per llogar els vehicles amb documentació falsa, i un cop duien a terme els robatoris venien ràpidament allò que s'havia sostret al mercat negre.

gc ambiente

Un cop recollides totes les dades, el 14 de desembre passat, agents de la Guàrdia Civil d'Osca es van traslladar al Prat de Llobregat, van fer un registre domiciliari on es van recuperar gairebé 4.000 euros en metàl·lic, joies, ulleres, rellotges, ordinadors portàtils, videoconsoles i telèfons, entre altres, algun dels quals havien estat sostrets en els fets delictius i altres la procedència dels quals s'està analitzant. Per aquests fets, es va detenir a dos homes de 32 i 34 anys, que van passar a disposició del jutjat d'instrucció número 4 d'Osca, que va decretar el seu ingrés a la presó.

Redacció / Fotos: Guàrdia Civil (arxiu)