Vint anys de presó pels autors d'una violació grupal d’una noia a Sant Boi

Imprimeix

L’Audiència absol dels delictes de descobriment i revelació de secrets l'acusat que va gravar imatges de la víctima durant la violació i les va compartir en un xat de whatsapp

L'Audiència de Barcelona ha condemnat a 20 anys de presó cadascun dels tres homes que el maig del 2018 van violar per torns una jove en un descampat de Sant Boi de Llobregat, a la sortida de la discoteca de Molins de Rei on l'havien conegut. La sentència condemna els tres processats per tres delictes d'agressió sexual -un com a autors i dos com a cooperadors necessaris- i els obliga a indemnitzar la víctima amb 45.360 euros pels danys morals i les lesions que li van causar en la violació. Per contra, la sala absol dels delictes de descobriment i revelació de secrets l'acusat que va gravar imatges de la víctima durant la violació i les va compartir en un xat de whatsapp, en considerar que no està acreditat que ho veiessin persones alienes al grup.

audi barna

El cas va quedar vist per a sentència a mitjans de novembre. Al judici, els acusats van defensar la seva innocència i van assegurar que les relacions sexuals van ser consentides. Tant els pèrits com les proves mèdiques, però, van certificar que hi va haver agressió sexual. El president del tribunal va retreure a les defenses que intentessin tombar les acusacions d'agressió.

En la seva sentència, la secció sisena de l'Audiència de Barcelona ha donat fiabilitat a la versió aportada per la víctima durant el judici, ja que si bé aquesta no va ser precisa o sincera en alguna manifestació donada la “situació en la qual es trobava en el moment dels fets”, i que la pròpia jove va qualificar “d'estat emocional en xoc”, el seu relat en conjunt va ser “creïble' i 'fiable” i la seva versió és “veraç en allò essencial”, recalca el tribunal. A més, el tribunal sosté que el relat de la jove va quedar corroborat amb el resultat de les proves biològiques i els informes que “van objectivar l'ús de violència.”

En la seva sentència, la sala considera provat que els acusats, amb l'ànim de “satisfer els seus desitjos libidinosos”, van conduir la víctima a un descampat recòndit per, de “forma successiva”, obligar-la a realitzar fel·lacions a l'interior del vehicle abans de penetrar-la vaginalment. “En cap cas va consentir els actes sexuals descrits i sense que tampoc pogués evitar-los malgrat els crits i la resistència oferta” per la víctima, la qual va patir a més una “situació d'angoixa en veure's a l'interior de l'habitacle d'un vehicle i en un descampat, allunyada de la possibilitat de demanar auxili mentre patia de forma successiva els tres atacs sexuals contra la seva llibertat sexual amb penetració”, subratlla la sentència.

jutjen violació sb

El tribunal constata també que aquesta violació va provocar lesions a la jove, que van requerir perquè sanés una primera assistència facultativa i deu dies per a la seva curació, sent dues d'ells impeditives per a l'exercici de les seves ocupacions habituals, així com un seguiment psicològic posterior.

Segons el tribunal, els ara condemnats es van aprofitar de la situació d'intoxicació etílica de la jove per agredir-la sexualment i “utilitzant per a això la violència”, com corroboren les proves, tant el testimoniatge de la jove com les pericials aportades en el judici, entre elles, els informes mèdics de l'exploració física de la noia després de la violació múltiple o les restes biològiques trobades.

En concret, l'Audiència condemna cadascun dels tres autors -J.A.C.V.D.P, M.H.I. i J.M.V.- a una pena de vuit anys de presó pel delicte d'agressió sexual i a dues penes de sis anys cadascuna pel delicte de cooperador necessari d'un delicte d'agressió sexual. Actualment, els condemnats estaven en llibertat provisional. Ara, l'acusació, que demanava fins a 44 anys de presó, valora demanar l'execució de la condemna i que entrin a presó.

La jurisprudència en aquests casos d'agressió sexual comeses per diverses persones consolidada, determina que si tots cometen el delicte, cadascun respon per les seves accions i com a cooperadors necessaris de les accions dels altres.

Redacció / Fotos: Arxiu