Falsificaven diplomes i certificats de l’Institut Cervantes

Imprimeix

La Policia Nacional ha identificat a 1.667 persones que haurien pagat a l'organització criminal entre 1.000 i 4.500 euros pels seus serveis, i ha detingut 35 persones entre les quals hi ha residents a Sant Joan Despí

Agents de la Policia Nacional han desarticulat una organització criminal presumptament dedicada a l'obtenció fraudulenta de diplomes i certificats expedits per l'Institut Cervantes sota el mandat del Ministeri d'Educació i el Ministeri de Justícia, i han detingut a trenta-sis persones en una operació coordinada per EUROPOL i desenvolupada de manera simultània a Espanya i el Regne Unit.

Captura de pantalla 2021 12 10 a las 11.05.17

L'entramat, assentat a la província de Barcelona, falsificava les proves orals i escrites per a obtenirel DELE i el CCSE, requisits necessaris perquè ciutadans estrangers obtinguin la nacionalitat espanyola per residència. Els agents han identificat a 1.667 clients que haurien pagat a l'organització quantitats que oscil·len entre els 1.000 i els 4.500 euros, obtenint la xarxa un benefici superior als quatre milions d'euros. La coordinació entre la Policia Nacional espanyola i la National Crime Agency (NCA) britànica ha permès l'arrest al Regne Unit d'un dels membres importants de l'entramat, on roman a la presó fins que es materialitzi la seva extradició a Espanya. Altres 35 persones han estat detingudes a la província de Barcelona (Ripollet, Sant Joan Despí i Barcelona capital), inclòs el líder de la xarxa, decretant-se l'ingrés a la presó provisional per a cinc d'elles.

Captura de pantalla 2021 12 10 a las 11.04.07

En el marc de l'operació s'han realitzat tretze diligències d'entrada i registre –dotze a la província de Barcelona -una a Sant Joan Despí- i una al Regne Unit- havent-se intervingut, entre altres efectes, 50.000 euros en metàl·lic, vint-i-nou telèfons mòbils, dotze ordinadors personals i abundant documentació entre la qual es troben centenars de diplomes fraudulents.

Redacció / Fotos-Vídeo: Policia Nacional