Dos detinguts per extorquir persones a les quals gravaven en cites sexuals

Imprimeix

Contactaven amb les víctimes a través del telèfon mòbil i els reclamaven diners

Els Mossos d'Esquadra han detingut a Martorell, segons fonts policials, dos homes acusats d'intimidar i extorquir dues persones a les quals havien gravat mantenint relacions sexuals per exigir-los després pagaments continuats a canvi de no fer-los mal i no difondre les imatges. Els dos detinguts, als quals s'imputa la participació en delictes d'amenaces, coaccions i extorsions, són dos homes de nacionalitat dominicana, de 23 i 30 anys, veïns de Barcelona.

FFRbBjdXwAUDD k

Les víctimes, que havien utilitzat webs de contactes per tenir cites sexuals, van ser gravades de manera fraudulenta i poc després van començar a rebre amenaces a través del telèfon mòbil, reclamant-los diners de manera continuada. Segons ha informat la policia autonòmica en un comunicat, a una de les víctimes, tots homes, li van arribar a enviar fotos de persones decapitades i el van amenaçar tant a ell com la seva família.

FFIK4G0XMAAvFFT

La policia, que coneix aquesta modalitat delictiva com a 'sextorsió', ha dit que els denunciants van efectuar els pagaments a través d'una aplicació que connecta el número de telèfon amb un compte bancari i d'un servei d'enviament de diners. En un cas, els detinguts van reclamar, fins i tot amb amenaces de mort, 400 euros, en un primer moment, i van anar pujant fins a mil euros, que la víctima ja es va negar a pagar. En l'altre cas, la víctima va fer front a tres peticions de 500 euros sota amenaça de fer públiques les imatges i de danyar la seva família. Els Mossos, que van dur a terme les detencions el passat 24 de novembre, mantenen oberta la investigació i no descarten nous arrests.

Els arrestats van quedar en llibertat pendent de ser citats pel jutjat de Martorell. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

Redacció / Fotos: Mossos d’Esquadra