Presó per a tres homes per robatori en domicilis de Catalunya

Imprimeix

Residien en dos domicilis de Cornellà de Llobregat  i disposaven d'amagatalls als boscos per amagar-hi la roba i les eines que utilitzaven

Tres homes albanesos considerats molt actius per la policia han ingressat a la presó com a integrants d'una banda que actuava a diverses comarques catalanes - Garraf, Baix Empordà, Baix Camp i Vallès Oriental entre altres- i que va cometre nou robatoris a l'interior de domicilis.

Els Mossos d’Esquadra han informat aquest dissabte en un comunicat que els detinguts, d'entre 27 i 31 anys, integraven una banda que comptava amb amagatalls en els boscos per guardar la roba i les eines que utilitzaven per als robatoris.

L'operació de la divisió de recerca criminal de la Regió Metropolitana Sud dels Mossos va culminar el passat 17 de novembre amb la detenció dels integrants de la banda, però va començar al setembre quan la policia científica de la comissaria del Garraf va obtenir les empremtes digitals d'un dels autors, la qual cosa acreditava la seva participació en dos robatoris a Sitges. En la cerca d'aquest subjecte es va tenir coneixement de l'existència d'un grup criminal format per tres persones amb diversos antecedents policials pels mateixos fets i que residien en dos domicilis de Cornellà de Llobregat.

Captura de pantalla 2021 11 27 a las 12.29.11

Captura de pantalla 2021 11 27 a las 12.30.14

Els agents van constatar en la recerca del cas que en els robatoris hi havia sempre el mateix patró i que els integrants de la banda aplicaven mesures de contravigilància. El patró observat consistia que els integrants de la banda es desplaçaven amb un cotxe particular i es paraven en el voral d'una carretera o autopista. Els acompanyants del conductor es canviaven llavors de roba i s'endinsaven en zones boscoses per passar desapercebuts i caminar cap a zones residencials. Entretant, el conductor del vehicle marxava i es coordinava amb els altres membres de la banda per recollir-los en el mateix punt després del robatori. Una vegada acabat el robatori, els homes tornaven al voral de l'autopista i introduïen la roba i les eines emprades en una motxilla que havien amagat a la zona per evitar ser identificats o considerats sospitosos en el cas que la policia parés el cotxe.

BIG 970332111112721 02

Agents policials van desplegar el passat dia 17 de novembre un dispositiu en el qual van practicar dues entrades i escorcolls, la qual cosa va permetre la localització dels sospitosos i la recuperació de part dels objectes robats, que van ser retornats a les víctimes. La policia va poder, a més, constatar la participació dels detinguts en dos robatoris més.

Captura de pantalla 2021 11 27 a las 12.27.34

Els Mossos d’Esquadra, amb aquestes detencions, donen per desarticulat aquest grup criminal dedicat al robatori en habitatges. Als arrestats se'ls imputen nou robatoris encara que els agents no en descarten la seva participació en més. Els detinguts van passar a la disposició del Jutjat d'Instrucció número dos de Vilanova i la Geltrú (Garraf), que va decretar l'ingrés a la presó dels tres.

Redacció / Fotos-Video: Mossos d’Esquadra