Una calamarsada deixa inactiva una pista i genera retards a aeroport

Imprimeix

L'episodi de pedra s'ha produït aproximadament entre les 6 i les 7.00 hores i la més afectada ha estat la del mar

Una calamarsada ha deixat inoperativa aquest dijous una de les pistes de l'Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat de Llobregat i ha obligat a desviar-se diversos avions, al mateix temps que provoca retards generalitzats en les operacions.

L'episodi de pedra s'ha produït aproximadament entre les 6 i les 7.00 hores i està complicant l'activitat a la instal·lació aeroportuària pratenca, encara que els operaris treballen per retirar la calamarsa de les pistes i s'espera que la normalitat torni en poc temps, segons han informat de l'aeròdrom.

calamarsada prat aeroport 2

La pista més afectada és la del mar, que ha estat completament inoperativa uns 40 minuts, i la previsió és que comenci a funcionar de manera progressiva a mesura que es retira l'acumulació de calamarsa. Les altres dues pistes han quedat també afectades, encara que en menor mesura, per l'episodi de calamarsa que s'ha registrat a tota la comarca del Baix Llobregat.

La calamarsa que ha caigut s'està retirant mecànicament en no ser útil en aquest cas l'ús de sal, per la qual cosa l'operació de neteja comporta més temps. Les mateixes fonts han apuntat que no arriben a mitja dotzena els avions que havien d'aterrar al Prat i que han hagut de desviar-se per aterrar a altres aeroports.

Redacció / Fotos: CCMA-Beteve