Un pres de Brians-2 lesiona cinc funcionaris després de rebre una sanció

Imprimeix

El sindicat CSIF ha detallat que l'intern acumula en 15 mesos d'estada a la presó un total de 20 parts disciplinaris, vuit d'ells per pertorbacions de l'ordre

Un pres de la presó de Brians-2, a Sant Esteve Sesrovires, va causar ahir lesions, en la seva majoria lleus, a cinc funcionaris, que el van haver de reduir quan va reaccionar amb agressivitat després que li van comunicar una sanció ordinàriaSegons ha denunciat el sindicat CSIF i han confirmat fonts de la conselleria de Justícia, els fets van passar ahir al matí i s'han saldat amb cinc funcionaris ferits, quatre d'ells amb lesions lleus i un altre amb ferides de certa consideració, mentre que l'intern va ser immobilitzat i traslladat a un altre centre penitenciari.

Prisiones

El sindicat CSIF ha detallat que després de comunicar a l'intern la sanció ordinària que havia de complir, aquest es va posar molt nerviós i va començar a cridar, davant la qual cosa el cap del mòdul el va intentar apartar, moment en què el pres li va clavar un cop de puny al braç.

El cap del mòdul va activar un codi 1, per pertorbació de l'ordre, després de la qual cosa el pres li va clavar un altre cop de puny que el va fer caure a terra, on li va clavar diverses puntades al cos.

Una funcionària va acudir en auxili del cap del mòdul, si bé l'intern, segons CSIF, la va copejar, va agafar un pal d'escombra i el va partir per la meitat per acoquinar-la, encara que finalment va poder ser reduït.

El sindicat CSIF ha detallat que l'intern acumula en 15 mesos d'estada a la presó un total de 20 parts disciplinaris, vuit d'ells per pertorbacions de l'ordre.

brians 2

“El Centre penitenciari de Brians 2 passa per moments molt complicats. La situació sanitària del recinte és d'autèntica preocupació: mòduls aïllats i/o confinats, suspensió d'activitats, limitació de comunicacions i mesures preventives que xoquen directament amb la convivència i, per tant, amb la seguretat de la plantilla”, ha denunciat CSIF, que ha demanat més efectius per a aquesta presó.

El sindicat ha recordat a més que fa anys que exigeix “la màxima duresa per als agressors, el reconeixement dels funcionaris penitenciaris com a autoritat, el compliment taxatiu del protocol d'agressions, i que totes les agressions siguin posades en coneixement de l'autoritat judicial pertinent.”

També exigeix la derogació “immediata” d'una circular de 2021 que, al seu judici, “protegeix l'agressor i que tant de mal està causant als treballadors penitenciaris.”

Redacció / Fotos: Arxiu