Detinguts a Sant Andreu de la Barca dos homes per estafa

La Guàrdia Civil va fer dues operacions (“Punkino” i “Korma”) contra la ciberdelinqüència

L'Equip de Delictes Tecnològics (EDITE) de la Comandància de la Guàrdia Civil de Càceres ha dut a terme dues operacions contra la ciberdelinqüència que han donat com a resultat la detenció de dos homes a Barcelona com a presumptes autors dels delictes d'estafa i usurpació d'estat civil.

L'operació “Punkino” va començar en 2019 després de la denúncia interposada davant de la Guàrdia Civil de Càceres per una persona que denunciava haver estat objecte d'una estafa després de contractar un crèdit personal a través d'un enllaç que li havien enviat per una xarxa social. Quan la víctima va contactar amb el suposat prestador, aquest li havia sol·licitat diversos documents personals, els quals va aportar, i més tard va comprovar que havien estat utilitzats en pàgines web de productes electrònics per finançar compres de dispositius d'alta gamma (ordinadors, telèfons, etc.) o per sol·licitar altres crèdits personals a nom de les seves víctimes. La suma del defraudat va ser d'uns 3.000 euros, segons ha informat aquest dissabte la Guàrdia Civil en un comunicat.

paginas 42 43 ciber. bfot 1024x576 1

Sota la direcció del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 7 de Càceres, i després de més de dos anys d'una laboriosa recerca, l'EDITe va poder constatar l'existència d'altres fets similars comesos per les mateixes persones. Per aquests fets ha estat detingut un home a Sant Andreu de la Barca per un suposat delicte d'estafa i un altre d'usurpació d'estat civil. En la mateixa localitat els agents van investigar a una altra persona per un suposat delicte d'encobriment, després de la compra d'un dels terminals mòbils d'alta gamma que havia estat adquirit de manera fraudulenta.

L'operació “Korma” va començar l'any 2020 després d'una denúncia interposada en la Comandància de la Guàrdia Civil d'Alcántara (Càceres), on una persona denunciava haver rebut una trucada telefònica d'un suposat tècnic de Microsoft, qui li informava que havien detectat problemes de seguretat amb el seu ordinador i hi havia “hackers” intentant accedir als seus comptes bancaris.

El supòsat tècnic va sostreure a la víctima informació addicional dels comptes i aquesta va comprovar després que havien realitzat dues transferències fraudulentes des del seu compte a un altre compte desconegut per valor de més de 5.000 euros.

En l'argot de la ciberdelinqüència se la coneix com “l’estafa del fals tècnic de Microsoft”, en la qual recomana a les seves víctimes la instal·lació d'una aplicació de control remot per poder eliminar el programari maliciós i així aconsegueixen prendre el control total de l'ordinador.

L'Equip de Delictes Tecnològics de la Guàrdia Civil de Càceres va constatar durant la recerca l'existència d'un altre fet de les mateixes característiques denunciat per un veí de Castillo de Locubión (Jaén), a qui li havien realitzat una altra transferència fraudulenta de 5.000 euros, al mateix compte bancari que figurava en la denúncia interposada a Alcántara. El titular d'aquest compte és un súbdit pakistanès establert a Barcelona.

09Sesena

Després d'esbrinar la identitat del presumpte responsable, i sota la direcció del Jutjat de Primera Instància i Instrucció Nº 3 de Càceres, es va procedir a la seva localització i detenció també a Sant Andreu de la Barca, com a presumpte autor dels delictes d'estafa i usurpació d'estat civil, per uns fets amb els quals hauria aconseguit obtenir de forma il·lícita més de 10.000 euros.

Redacció / Fotos: Guàrdia Civil

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
176

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix