Detenen un treballador de l'aeroport per robar material elèctric

El presumpte autor va sostreure cable elèctric valorat en 18.000 euros desactivant la torre d'il·luminat MEGA i provocant un greu risc per a la seguretat aèria

La Guàrdia Civil va detenir un treballador de manteniment de l'Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat per la suposada comissió d'un delicte de furt de material elèctric (cablejat de coure) valorat en 18.000 euros.

Agents de l’Oficina d'Anàlisi i Recerca de Seguretat de l’Aviació Civil (ODAISA) de la Guàrdia Civil de l'aeroport, van iniciar una recerca en rebre diverses denúncies per part d'una empresa que opera a la instal·lació aeroportuària sobre la sostracció de cablejat de coure de gran gruix. Les indagacions de la Guàrdia Civil van determinar que un treballador de manteniment desactivava la torre d'il·luminat MEGA (torre amb potents focus que il·lumina la zona d'estacionament d'avions i trànsit de vehicles) per a no ser detectat durant el robatori del cablejat que es trobava emmagatzemat en bobines en la plataforma per a ser instal·lat. Aquesta activitat la realitzava sempre en el torn de nit amb una durada de 30 minuts. Es va dissenyar un dispositiu de vigilància que va propiciar, de manera “in fraganti ”, la detenció del treballador de l'aeroport per la suposada comissió d'un delicte de furt.

Captura de pantalla 2021 11 16 a las 9.47.46

Aquests fets van ser comunicats al departament de seguretat d'AENA que va col·laborar amb la Guàrdia Civil de manera activa i eficient durant tota la recerca. D'altra banda, es va informar també l'Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA) per si el fet de desactivar la torre d'il·luminat MEGA pogués incórrer en alguna mena d'il·lícit contra la seguretat aèria.

Redacció / Fotos: Guàrdia Civil

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix