Comença el judici per l’assassinat de la dona cremada a Begues

Imprimeix

La fiscalia demana al principal acusat vint-i-tres anys de presó per la mort violenta amb l’agreujant de parentiu, deu i vuit anys als seus dos acompanyants, i deu anys més de llibertat vigilada, a més de prohibició d’acostament o comunicació amb la família de la víctima

Diversos testimonis van assegurar ahir divendres que el principal acusat de matar la seva amant i cremar-ne el cos el 2017 a Begues era molt gelós i fins i tot havia amenaçat la dona. L’home, casat i amb fills, i la dona, a més, tenien discussions freqüents, també per qüestions econòmiques, i es dedicaven al furt de formatges i pernils i al cultiu i venda de marihuana.

8f66856d 2cfd 41a8 b14e 6e0a4fcebecb alta libre aspect ratio default 0

Durant la relació sentimental de més de deu anys, coneguda per la família d’ella i molta gent al barri de Sant Cosme del Prat de Llobregat, on vivien, la dona va començar a prendre pastilles, i més d’un cop va dir al seu entorn que es volia morir. Els testimonis han declarat en la primera sessió del judici amb jurat que es fa a l’Audiència de Barcelona. Tots dos eren de clans gitanos diferents, ell dels Castro i ella dels Vascos, i a vegades enfrontats.

Els fets, segons la Fiscalia

La fiscalia sospita que l’amant, un home i una altra dona, la van fer pujar en un cotxe cap a dos quarts d’onze de la nit del 27 de desembre del 2017 a Sant Cosme, la van dur al paratge de Begues i li van disparar almenys un tret al cap amb un revòlver. A continuació van cremar el cos. L’arma va ser entregada al quart acusat, que coneixia els fets i la va amagar i lliurar a un altre home, que va acabar cometent altres delictes.

Segons la defensa d’un dels implicats secundaris, el principal acusat volia matar la dona per diferències de parella i per fer-ho va simular un negoci de marihuana amb els altres acusats. Amb l’excusa van pujar tots al cotxe.

L’entorn de la víctima ha confirmat la mala relació que tenien des de feia un temps i que arribava a l’extrem que l’home li prenia tots els diners, no la deixava sortir i només li donava entrepans per menjar. La dona deia a familiars i amics que volia deixar la relació perquè se sentia com si portés una “vida de casada”, resignada i trista. Un germà de la morta, amb qui s’havia enfadat per mantenir una relació adúltera, ha dit que el principal acusat era un home “perillós” i que mai deixava sola la seva germana, tot i tenir família pròpia, i s’enfadava quan ella sortia amb les seves amigues.

8412246

El cos de la dona mig calcinat el va descobrir un caçador el matí del 28 de desembre en un camí de terra proper a unes vinyes de Begues, a l’alçada del quilòmetre 15,3 de la carretera BV-2411. Anava indocumentada i l’estat en què es trobava el cos va dificultar la identificació uns quants dies. Un mes després, els investigadors van establir un dispositiu que va permetre detenir dos homes i una dona a l’Hospitalet de Llobregat i un altre home a Vilanova i la Geltrú. Tots són de nacionalitat espanyola, d’entre 43 i 31 anys i amb antecedents policials.

Demanda

La fiscalia demana al principal acusat 23 anys de presó per assassinat amb l’agreujant de parentiu, deu i vuit anys als seus dos acompanyants, i deu anys més de llibertat vigilada, a més de prohibició d’acostament o comunicació amb la família de la víctima. També els demana tres anys de presó més per tinença il·lícita d’armes. Al quart acusat li demana cinc anys de presó per tinença il·lícita d’armes i encobriment. A tots quatre els demana una indemnització de 100.000 euros per a la mare de la morta i 60.000 euros a cadascun dels seus germans. El judici amb jurat està previst que duri fins el 20 d’octubre.

Redacció / Fotos: Arxiu