Desarticulen una organització criminal que obligava a dones a prostituir-se

Imprimeix

Un dels habitatges de cites on s’exercia l’explotació sexual estava ubicat a Sant Andreu de la Barca

Agents de la Policia Nacional han desarticulat una organització presumptament dedicada a l'explotació sexual de dones en pisos de cites situats a Sabadell, Ullastrell, Sant Andreu de la Barca i Barcelona ciutat, comptant amb la col·laboració de la Policia Local de Sabadell.

Foto4 sab

La recerca va donar principi a principis del present any, quan agents de la Comissaria de Sabadell en les seves funcions de recerca d'organitzacions criminals relacionades amb el tràfic d'éssers humans, va tenir coneixement de l'existència d'un establiment de cites a Sabadell que podria estar utilitzant a dones víctimes de tràfic i explotació sexual, iniciant-se una recerca en la qual es va poder comprovar que algunes de les víctimes havien estat enganyades

Disponibles les 24 hores del dia

L'organització disposava d'una extensa xarxa de pisos de cites on les dones havien d'estar disponibles les vint-i-quatre hores del dia, sense poder dormir ni descansar, eren controlaven amb càmeres de vídeovigilància i en moltes ocasions no se'ls pagaven el salari acordat com a forma de càstig i imposició de control. A més, les víctimes eren obligades a vendre substàncies estupefaents als clients, com a cocaïna, marihuana, viagra i popper, incrementant d'aquesta manera l'organització els seus beneficis.

Foto 2 sab

Com a resultat de les recerques s'han realitzat vuit entrades i registres en immobles, intervenint-se diferents quantitats de substàncies estupefaents i potenciadors sexuals, així com dues armes curtes de foc, una escopeta d'aire comprimit, una catana i nombrosa munició. S'ha intervingut 282.000 euros en efectiu, diversa documentació relacionada amb els serveis sexuals que es prestaven, xecs, i resguards d'enviaments de diners, juntament amb material de distribució i venda.

Foto 1 sab

La recerca ha culminat amb l'alliberament de les vint-i-cinc dones i la detenció de catorze persones com a presumptes autors dels delictes de tràfic d'éssers humans, prostitució coactiva, tràfic d'estupefaents, tinença il·lícita d'armes i pertinença a organització criminal, els quals van ser posats a la disposició dels Jutjats de Sabadell, disposant per a dos d'ells presó provisional.

L'operació ha comptat amb la participació de la UCRIF (Unitat Contra Xarxes d'Immigració i Falsedat Documental) de la Brigada Provincial d'Estrangeria i Fronteres de Barcelona, UIP (Unitats d'Intervenció Policial) i guies canins, així com la col·laboració de Policia Local de Sabadell.

Redacció / Fotos: Policia Nacional