Mor una dona de 71 anys en un incendi a Olesa de Montserrat

Imprimeix

Segons fonts municipals hi ha hagut 18 persones ferides, quatre d’elles greus, i s’ha hagut de reallotjar tretze persones de l’immoble afectat pel foc

Tragèdia a Olesa de Montserrat aquesta matinada. Segons han informat Mossos d’Esquadra i Bombers de la Generalitat s’ha produït un incendi en un pis d’un bloc de pisos del grup Sant Bernat del municipi baixllobregatí. Una dona, de 71 anys, va morir mentre que un total de divuit persones han resultat ferides, quatre d’elles greus. A més, quinze persones de l’immoble han estat reallotjats perquè no tenien on passar la nit.

incendi sant bernat 4

incendi sant bernat 6                

L’avís s’ha produït al voltant de les deu del vespre d’ahir dissabte. Segons fonts municipals, el foc es va originar al 1r 4a del bloc ubicat al número 22 del carrer de Jaume Duran Duran. Els Bombers de la Generalitat van rebre l'avís a les 21.52 hores i immediatament s'hi van desplaçar fins al lloc, on hi van actuar deu dotacions de Martorell, Sant Feliu, Cornellà, Rubí, Igualada, Vilafranca i l’Hospitalet, així com una unitat d'infermeria i dos vehicles de comandament de Bombers. També s'hi va desplaçar la Policia Local d'Olesa, unitats de Mossos d'Esquadra i catorze ambulàncies del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM), que van atendre els ferits i tots els veïns i veïnes del bloc, un cop evacuat.

incendi sant bernat bloc afectat

Un cop apagat l'incendi, i atesos els ferits i afectats, els Bombers van inspeccionar tot l'edifici per comprovar l'estat dels diferents pisos. Tot seguit, l'arquitecta municipal també va inspeccionar l'immoble per comprovar si hi havia afectacions en l'estructura. Segons la inspecció, l'edifici no té danys estructurals però els serveis (gas, aigua i llum) han quedat afectats.

incendi sant bernat 9

incendi sant bernat

El cap d'intervenció de guàrdia de la unitat Metropolitana Sud dels Bombers ha explicat que a causa de l'hora en què es va originar l'incendi, a quarts de 10 de la nit, hi havia moltes persones a l'edifici, que és de quatre plantes i quatre pisos per planta. I a causa de l'intens fum que pujava de la primera planta, on s'havia originat l'incendi, moltes persones es van haver de confinar dins els seus pisos, ja que no podien sortir pel fum que hi havia a l'escala. De moment, es desconeixen les causes de l'incendi.

Redacció / Fotos: Aj. Olesa de Montserrat