Detingut un atracador de bancs a Barcelona, Sant Boi i El Prat

Imprimeix

Va ser sorprès després d’intentar cometre una nova acció delictiva i actuava a primera hora o al migdia quan hi havia pocs clients en els bancs i amenaçava els treballadors amb un ganivet de grans dimensions

Els Mossos d’Esquadra van detenir un home, de 39 anys i nacionalitat espanyola, com a presumpte autor de cinc robatoris amb violència i/o intimidació en cinc entitats bancàries. La Unitat Central d’Atracaments de la DIC va tenir coneixement que entre el 22 de juny i el 20 de juliol hi havia hagut quatre atracaments a bancs de Barcelona, Sant Boi de Llobregat i el Prat de Llobregat. A partir de diferents gestions d’investigació els mossos van poder relacionar els quatre fets amb el mateix home.

451a2e66 2d5e 4ce3 9d37 1c3b8c0ad212

L’atracador actuava a primera hora o al migdia quan hi havia pocs clients en els bancs i amenaçava els treballadors amb un ganivet serrat de grans dimensions. Sempre vestia més o menys igual, amb ulleres de sol, gorra i una motxilla marró molt característica. A més, sempre atracava el mateix banc, però en diferents oficines. Demostrava una gran sang freda que el permetia actuar d’una manera molt discreta, així com metodologia, ja que es canviava de roba tot sortint de l’entitat per evitar ser detectat amb la mateixa descripció.

El primer atracament va ser al districte de Sant Martí de Barcelona i es va endur 1.800 euros. El segon fet va ser a Sant Boi de Llobregat i en va aconseguir 2.100 euros. En el tercer, al Prat de Llobregat va sostreure 1.800 euros i en aquest cas cap altre treballador del banc es va adonar de l’atracament.

El quart fet va tornar a ser al mateix districte de Barcelona, però va anar a una sucursal destinada a empreses en què no tenen diners en efectiu i no es va poder emportar res. Amb tota aquesta informació i la descripció de les víctimes es va preparar un dispositiu per tal de detenir-lo.

a4ac8cbc 2186 484e 92d1 56d4a1511560

Durant l’operatiu que es va preparar el 22 de juliol va tornar a intentar atracar un banc al districte de Sants-Montjuïc de Barcelona, però no es va emportar res. En canvi, els mossos sí que el van poder localitzar gràcies al ràpid dispositiu iniciat per efectius de la comissaria d’Eixample i al que es van sumar efectius de la comissaria de Sant Martí i l’Àrea de Seguretat del Transport Metropolità, sota la coordinació de la  Unitat Central d’Atracaments.

Els agents de la comissaria de l’Eixample el van detectar, els de l’àrea de Seguretat del Transport Metropolità van seguir el seu trajecte pel metro fins que agents de la comissaria de Sant Martí el van detenir. Els investigadors de la Unitat Central d’Atracaments el van identificar com el presumpte autor dels cinc atracaments. Durant l’escorcoll li van trobar la roba utilitzada en els fets i també el ganivet que ell mateix va confessar que l’havia utilitzar per robar en els bancs. En aquell moment es dirigia tranquil·lament cap a la platja amb una filla menor d’edat, de manera que ningú podia pensar que era una persona que minuts abans estava intentant cometre un atracament a banc.

El detingut va passar a disposició judicial i el jutge d’instrucció 32 de Barcelona va decretar el seu ingrés a presó.

Redacció / Fotos: Mossos d’esquadra