Dos incendis posen en alerta a Sant Vicenç dels Horts

Imprimeix

Els Mossos d’Esquadra van detenir quatre persones, un d’ells menor d’edat, presumptament autores d’un dels incendis

Els Bombers de la Generalitat van haver d’activar ahir a la tarda setze dotacions per apagar un incendi que es va declarar a la zona de Can València, entre la carretera BV 2005 i Sant Roc a Sant Vicenç dels Horts. A conseqüència del foc es va haver de tallar el trànsit de la carretera i la rotonda “de les Ovelletes”. L’avís es va fer a les 20.58 hores.

E6w00p XMAMw rA 1

Els bombers van haver de treballar de valent perquè el foc amenaçava cases properes. Una hora després, es va poder estabilitzar l’incendi (21.58h), però des de l’Ajuntament es va demanar als veïns de Sant Roc que es confinessin a casa seva, mentre acabaven els treballs per controlar definitivament el foc (00.25 hores). En total es va cremar una hectàrea de terreny de vegetació.

E6xS kAXsAIZt2g

Així, poc després es va poder restablir la circulació per la carretera BV 2005, tot i que es feia amb pas alternatiu. Des del consistori baixllobregatí es va anunciar que els Mossos d’Esquadra van detenir quatre persones -un d’ells menor d’edat- per, presumptament, haver provocat l’incendi.

Segon incendi

D’altra banda, a les 17.15 hores es va produir un primer incendi també en el terme municipal de Sant Vicenç dels Horts. La zona afectada va ser l’entorn del camí del riu, entre Can Manyà i la riera de Cervelló, prop de les vies del tren. Hi van treballar sis dotacions de Bombers de la Generalitat.

E6wT7HxXsAAQIg4

E6wUIvWWUAoNMuB

Segons fonts municipals, l'incendi ha afectat una explotació ramadera, i un tancat on hi havia gossos. La Policia Local i els Mossos d'Esquadra han pogut obrir els tancats i s'han salvat totes les ovelles i gran part dels cans. Ara, s'investiga les condicions en què es trovaben els animals.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Vicenç dels Horts