Ingressa a presó un agressor sexual de vuit menors al Baix Llobregat Nord

Imprimeix

Les víctimes tenien entre 6 i 12 anys en el moment dels fets (la dècada dels 1999 i 2000)

Els Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Martorell van detenir, el dimecres 14 de juliol, un home de nacionalitat espanyola, de 74 anys i veí del Bruc, com a presumpte autor de vuit agressions sexuals a menors d’edat als anys 90 i 2000.

Una primera víctima va denunciar als Mossos d'Esquadra, el juny d’enguany, haver patit abusos sexuals fa més de dues dècades, quan tenia 5 anys i fins que va complir 12 per part d’un home amb qui el seu pare tenia relació laboral.

E6FHG6AXIAAEUki

Arran d’aquesta primera víctima els investigadors van localitzar set víctimes més, totes elles dones adultes actualment, però que quan eren molt petites havien patit abusos i agressions sexuals pel mateix home. L’home accedia a les víctimes, filles d’amics i coneguts, en entorns molt diversos com eren estades d’estiu en un càmping, anar a buscar bolets a la muntanya, classes particulars i, en moltes ocasions, obsequiava els menors amb tot tipus de regals per mostrar-se amigable i proper.

La majoria de les víctimes van patir els abusos i agressions sexuals quan eren molt petites. Més tard, quan van tenir percepció de la sexualitat, van compartir la situació que patien amb els seus progenitors, els quals les van apartar immediatament de l’agressor. No obstant això, en no denunciar els fets, l’home va continuar fent el mateix amb més menors durant dècades fins que ara les víctimes, que superen els trenta anys, han decidit denunciar els fets.

Derivat dels abusos i agressions sexuals, les víctimes han hagut de rebre suport psicològic durant la seva edat adulta i han patit nombrosos problemes personals afectius i de parella com a seqüeles inherents a les situacions que van patir.

780 0008 5795482 44f30c32d47e7e4f9661a1734f7e462c

Finalment, els investigadors van localitzar l’home vivint actualment a l’Anoia, més concretament al poble del Bruc, fent de masover en una finca del municipi. L’arrestat va passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar el seu ingrés a presó. La investigació continua oberta i els investigadors no descarten localitzar més víctimes.

Redacció / Fotos: Mossos d’Esquadra (Arxiu)