Estabilitzat l’incendi forestal de Castellví de Rosanes i Martorell

Els Agents Rurals situen l'origen de l'incendi en uns treballs de manteniment, sense autorització, amb una radial i un equip de soldadura en una tanca d'un habitatge situat en el límit de la urbanització Valldania

Els Bombers de la Generalitat van estabilitzar a les 21.40h l’incendi forestal de Castellví de Rosanes i Martorell, que es va iniciar dimarts a la tarda. Segons el Cos d’Agents Rurals, l’incendi ha cremat unes 200 hectàrees, la majoria de les quals de vegetació forestal (193,84 Has). El foc ha afectat majoritàriament el terme municipal de Martorell (138,62 Has). A Castellví de Rosanes, el foc n’ha arrasat 58,08. Tot i això, dels Bombers de la Generalitat faran seguiment de l’evolució.

217945889 4123622147713536 3075825615165987730 n

216481342 4636036256424504 732559803355866087 n

Orígen del foc

Les espurnes d'un equip de soldadura que van saltar cap a la vegetació serien l'origen de l'incendi. Així ho va indicar ahir dimecres el cap de l'àrea regional de Barcelona dels Agents Rurals, Jaume Bosch, que va explicar que es tracta d'una negligència greu i va detallar que ja tenen a un sospitós, a qui estan investigant, però que encara no han detingut ni citat a declarar. Tant els Agents Rurals com els Mossos d'Esquadra estan treballant en la investigació dels fets, pels quals un jutjat de Martorell ha obert diligències. Els Agents Rurals situen l'origen de l'incendi en uns treballs de manteniment, sense autorització, amb una radial i un equip de soldadura en una tanca d'un habitatge situat en el límit de la urbanització Valldania.

E6QFf50WYAABEoJ

E6Rb62rXEA4 lk

“En principi, les espurnes d'aquests treballs van iniciar l'incendi forestal. Penseu que aquestes tasques, en aquesta època de l'any, amb les condicions meteorològiques i amb risc alt i molt alt de risc forestal, no es poden realitzar sense autorització administrativa. No ens consta que hi hagués autorització per fer aquests treballs, per tant estaríem davant una negligència greu”, ha detallat Bosch. A més de manca d'autorització per als treballs de manteniment, el responsable dels Agents Rurals ha explicat que “probablement hi ha alguna irregularitat urbanística, també, perquè sembla que està en sòl no urbanitzable.”

Tornen a casa

Els prop de setanta veïns de Castellví de Rosanes i Martorell, que van ser evacuats i van passar la nit fora de les seves cases per l'incendi podran tornar als seus domicilis aquesta nit.

estabilitzar 2

Previsió

Per avui, els Bombers tenen previst mobilitzar un dispositiu d'unes vint dotacions, que vigilaran durant tota la jornada perquè no hi hagi més reproduccions i poder donar per controlat l'incendi, cap al final del dia, i finalment extingit, d'aquí a uns dies i en funció de la meteorologia.

Redacció / Fotos: Mossos d’Esquadra-Bombers Generalitat-Agents Rurals

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix