Estabilitzat el 80% del perímetre de l’incendi de Castellví i Martorell

Imprimeix

El foc ja ha calcinat unes 225 hectàrees, en la seva majoria de terreny forestal, en el pitjor sinistre d’aquestes característiques ocorregut aquest estiu a Catalunya

Els Bombers de la Generalitat han aconseguit estabilitzar el 80% del perímetre de l'incendi forestal que segueix actiu a Castellví de Rosanes i Martorell, i que ha calcinat unes 225 hectàrees, en la seva majoria forestals, en el pitjor d'aquests sinistres ocorregut aquest estiu a Catalunya.

En declaracions als periodistes, el cap d'intervenció de l'incendi, Ricard Expósito, ha explicat que l'estabilització total de l'incendi no serà abans de les 18.00 hores i ha indicat que en aquests moments els esforços estan centrats a aconseguir perimetrar al màxim el foc abans del migdia, quan es preveu un canvi de direcció del vent.

La principal hipòtesi amb la qual treballen els Agents Rurals de la Generalitat és que l'origen de l'incendi és una negligència d'origen humà, sobre la qual han recollit diverses evidències i per les quals un Jutjat de Martorell ha obert diligències.

El foc hauria començat cap a les 16.00 hores d'ahir al final del carrer Tarragona de Castellví i es va estendre, empès pel vent de ponent, cap a la part superior d'una zona muntanyenca.

E6PL22FWYAMHvm4

Els Bombers de la Generalitat han treballat tota la matinada amb 67 dotacions terrestres, i amb la llum del dia s'han incorporat sis avionetes i tres helicòpters d'extinció, així com dos helicòpters de coordinació. La intensitat de les flames ha descendit considerablement coincidint amb l'increment progressiu de la humitat relativa durant la matinada, que ha fregat el 60%. A més dels problemes per a accés al foc i l'orografia, Expósito ha detallat que la dificultat principal que van tenir ahir per sufocar l'incendi va ser el canvi sobtat de la direcció del vent.

E6PMbH5WYAQGuto

L'incendi va obligar també a desallotjar preventivament diverses desenes d'habitatges. En concret, segons ha informat Protecció Civil, 20 residents d'un geriàtric de Martorell van ser traslladats a un altre centre del mateix municipi i 52 persones han passat la nit en hotels de la zona. A més, els veïns de les urbanitzacions de Can Sunyer i Valldaina de Castellví van quedar confinats a casa seva.

Quant a l'afectació al trànsit, que ahir es va veure tallat en tres punts de l'AP-7, Expósito ha explicat que es mantenen tancades dues vies secundàries, prop de la urbanització del Taió.

E6PM Z WEAAtGJq

El centre de comandament dels Bombers s'ha instal·lat a la localitat de Sant Andreu de la Barca, on ahir es va desplaçar el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena.

Redacció / Fotos-Vídeo: Bombers Generalitat