Detenen dos peruans a Viladecans buscats internacionalment

Imprimeix

Els pròfugs estan reclamats al Perú per diversos delictes i formen part d’un ampli operatiu policial que va donar com a resultat la detenció de 22 persones a Espanya i sis al país sud-americà

Agents de la Policia Nacional, en col·laboració amb la Policia Nacional del Perú i amb la coordinació d'INTERPOL , han detingut en diferents províncies espanyoles i al Perú a un total de vint-i-vuit fugitius als quals els constaven respectives Ordres Internacionals de Detenció. A Espanya han estat detingudes vint-i-dues persones a Madrid (10), Barcelona (8), Las Palmas (2), Albacete i Almeria. L'escapolit arrestat a Albacete és un individu acusat d'un delicte de violació de menors, en haver agredit sexualment, presumptament, a la seva pròpia filla de sis anys d'edat. Dels vuit detinguts a la província de Barcelona, dos han estat a Viladecans, segons ha pogut saber La Premsa del Baix per fonts policials.

Els primers treballs d'intercanvi d'informació entre tots dos cossos policials es van produir durant els anys 2019 i 2020, de cara a la localització de diversos pròfugs que podrien trobar-se en territori peruà, reclamats per Espanya. Una vegada finalitzada aquella operació, que va donar com a resultat la detenció de més d'una vintena de pròfugs, els agents espanyols van rebre, durant el present any, a través dels canals de cooperació policial internacional d'INTERPOL, un nou llistat que contenia informació sobre nombrosos fugitius reclamats pel Perú i que, possiblement, es trobarien a Espanya.

Captura de pantalla 2021 07 06 a las 13.10.26

En aquest moment va començar un intens treball de recerca i de gestions indagatòries tendents a la localització dels referits objectius, reclamats per delictes com a agressions sexuals amb accés carnal sobre menors, abusos contra la indemnitat sexual, tràfic internacional de substàncies estupefaents, pertinença a organització criminal, falsedat documental i delictes contra els drets dels menors, entre altres. A partir d'aquest llistat preliminar. Després de les diligències investigatives efectuades es va poder localitzar als qui, efectivament, es trobaven en sòl espanyol.

Per a això, dos responsables de l’OCN-Lima INTERPOL de la Policia Nacional del Perú es van desplaçar a Madrid per a participar en el tram final d'aquesta operació, afavorint l'intercanvi d'informació en directe i col·laborant en primera persona en les diferents detencions. La seva presència també va servir per a treballar en altres casos pendents de fugitius espanyols residents al Perú, constituint-se, per a això, un equip de treball conjunt que va donar com a resultat la detenció de sis fugitius reclamats per Espanya per delictes greus.

Redacció / Fotos: Policia Nacional