Detenen dos peruans a Viladecans buscats internacionalment

Els pròfugs estan reclamats al Perú per diversos delictes i formen part d’un ampli operatiu policial que va donar com a resultat la detenció de 22 persones a Espanya i sis al país sud-americà

Agents de la Policia Nacional, en col·laboració amb la Policia Nacional del Perú i amb la coordinació d'INTERPOL , han detingut en diferents províncies espanyoles i al Perú a un total de vint-i-vuit fugitius als quals els constaven respectives Ordres Internacionals de Detenció. A Espanya han estat detingudes vint-i-dues persones a Madrid (10), Barcelona (8), Las Palmas (2), Albacete i Almeria. L'escapolit arrestat a Albacete és un individu acusat d'un delicte de violació de menors, en haver agredit sexualment, presumptament, a la seva pròpia filla de sis anys d'edat. Dels vuit detinguts a la província de Barcelona, dos han estat a Viladecans, segons ha pogut saber La Premsa del Baix per fonts policials.

Els primers treballs d'intercanvi d'informació entre tots dos cossos policials es van produir durant els anys 2019 i 2020, de cara a la localització de diversos pròfugs que podrien trobar-se en territori peruà, reclamats per Espanya. Una vegada finalitzada aquella operació, que va donar com a resultat la detenció de més d'una vintena de pròfugs, els agents espanyols van rebre, durant el present any, a través dels canals de cooperació policial internacional d'INTERPOL, un nou llistat que contenia informació sobre nombrosos fugitius reclamats pel Perú i que, possiblement, es trobarien a Espanya.

Captura de pantalla 2021 07 06 a las 13.10.26

En aquest moment va començar un intens treball de recerca i de gestions indagatòries tendents a la localització dels referits objectius, reclamats per delictes com a agressions sexuals amb accés carnal sobre menors, abusos contra la indemnitat sexual, tràfic internacional de substàncies estupefaents, pertinença a organització criminal, falsedat documental i delictes contra els drets dels menors, entre altres. A partir d'aquest llistat preliminar. Després de les diligències investigatives efectuades es va poder localitzar als qui, efectivament, es trobaven en sòl espanyol.

Per a això, dos responsables de l’OCN-Lima INTERPOL de la Policia Nacional del Perú es van desplaçar a Madrid per a participar en el tram final d'aquesta operació, afavorint l'intercanvi d'informació en directe i col·laborant en primera persona en les diferents detencions. La seva presència també va servir per a treballar en altres casos pendents de fugitius espanyols residents al Perú, constituint-se, per a això, un equip de treball conjunt que va donar com a resultat la detenció de sis fugitius reclamats per Espanya per delictes greus.

Redacció / Fotos: Policia Nacional

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
172

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix