La Policia Nacional desmantella una activa organització criminal de droga

La xarxa distribuïa cocaïna, haixix i marihuana a les comarques del Vallès Occidental i Baix Llobregat (Martorell i Sant Feliu de Llobregat)

Agents de la Policia Nacional han desarticulat una organització criminal que tenia el seu centre d'operacions a la comarca del Vallès Occidental i des d'on presumptament distribuïen diferents tipus de substàncies estupefaents, principalment cocaïna, a diversos proveïdors de la província de Barcelona. Aquesta organització, perfectament organitzada i estructurada, comptava amb diversos grups establerts connexió entre si que integraven un entramat criminal, en la seva majoria de nacionalitat espanyola i marroquina, amb capacitat per a proveir el mercat de cocaïna en les seves zones d'actuació, que se centrava en les comarques barcelonines del Vallès Oriental i Baix Llobregat. A més comptaven amb connexions internacionals en països de Sud-amèrica, el Marroc i Romania.

FOTO 1 marto santfe 2

L'organització, a més de traficar suposadament amb substàncies estupefaents, estaria utilitzant empreses pantalla i testaferros per a blanquejar els diners obtinguts il·lícitament amb el tràfic de drogues.

Sis fases per a una complexa recerca

La recerca es va iniciar a la fi del 2019 després de detectar una xarxa de distribució de cocaïna establerta en les localitats de Sabadell i Terrassa. Després d'una llarga recerca s'han anat desenvolupant diferents fases d'explotació, aconseguint-se un total de sis. S'han efectuat un total de 24 registres en domicilis, locals comercials i garatges de les localitats de Barcelona, Sabadell, Terrassa, Rubí, Sant Quirze del Vallès, Palau Solità i Plegamans, Martorell i Sant Feliu de Llobregat, desmantellant-se dinou punts de venda de substància estupefaent.

Fruit dels registres, els agents van intervenir 4,575 quilos de cocaïna, 6,433 quilos d'haixix, 3,345 quilos de marihuana, 25 grams de MDMA, 117 grams de ketamina, 890 grams d'efedrina i més de quatre quilos de substància de tall. A més es va intervenir una embarcació d'esbarjo, així com armes simulades i armes blanques.

Vehicles amb dobles fons

D'altra banda es van intervenir 111.000 euros en metàl·lic, així com s'han immobilitzats comptes bancaris i béns per un valor d'altres 200.000 euros. Així mateix també han estat intervinguts dos vehicles d'alta gamma un d'ells valorat en més de 140.000 euros, i altres dos utilitzats per l'organització com a magatzematge i distribució de les drogues i en els quals haurien realitzat diverses ‘caletas’ per a l'ocultació d'aquestes substàncies estupefaents.

FOTO 3 marto santfe 2

Del total de 26 persones detingudes com a presumptes autors dels delictes contra la salut pública, blanqueig de capitals i pertinença a organització criminal, han ingressat deu d'elles a la presó preventiva.

Redacció / Fotos: Policia Nacional

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
173

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix