Desarticulat un grup dedicat al tràfic de drogues que operava al Baix Nord

Imprimeix

S’han detingut quatre veïns de Martorell i un d’Esparreguera, i l’operació també ha afectat Lleida, Alacant i Almeria i dos municipis de la comarca de l’Anoia

La Guàrdia Civil ha desarticulat un grup organitzat dedicat al tràfic de drogues que operava a Lleida, Barcelona, Alacant i Almeria. Han detingut les nou persones que consideren integrants de la xarxa i han comissat diverses quantitats i tipus de drogues, diners, armes i vehicles. Quatre dels detinguts són veïns de Martorell d'entre 33 i 40 anys. També han detingut un home i una dona de 42 anys de Vilanova del Camí (Anoia), un home de 49 d'Igualada, un veí d'Esparreguera de 38, i un altre de 44 anys d'Albox (Almeria). Vuit són de nacionalitat espanyola i el d'Esparreguera és d'origen marroquí. Tant aquest últim com el veí de Vilanova del Camí i el d'Albox han ingressat a la presó després de declarar davant del jutge.

op freskoa 2

L'operació es va iniciar a mitjans de 2020, quan la Unitat Orgànica de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Lleida es va assabentar que una organització dedicada al tràfic de cocaïna distribuïa aquesta droga als municipis d'Alpicat i Almacelles, al Segrià.

detencion denia kJOB U90230521224wwG 624x385Las Provincias

L'operació s'ha dividit en tres parts en diverses localitats de la demarcació de Barcelona (Vilanova del Camí, Rubí, Igualada, Martorell, Sant Esteve Sesrovires i Esparreguera), a Alacant (Ibi), i a Almeria (Albox) i han comptat amb el suport puntual de la policia espanyola. En total s'han fet vuit registres en què s'han comissat 5.019 grams de marihuana, 1.586 grams de cocaïna, 424 grams d’haixix, 2.266 pastilles d'èxtasis, 53 comprimits d'MDMA així com 635 grams i 112 càpsules de substàncies pendents d'analitzar.

GCdinero 678x381

També s'ha trobat 79.600 euros en metàl·lic, un revòlver calibre 38, 1 pistola modificada del mateix calibre, munició, material pel funcionament de dues plantacions 'indoor' dedicades al cultiu, producció i tràfic de marihuana així com diversos vehicles. Als detinguts se'ls acusa d'organització criminal, tràfic de drogues, tinença il·lícita d'armes, defraudació de fluid elèctric i blanqueig de capitals.

Redacció / Fotos: Guàrdia Civil (arxiu)