Presó per a la mare que va matar la seva filla a Sant Joan Despí

Imprimeix

La dona ha declarat que la va ofegar amb una bossa de plàstic encara que prèviament havia fet ingerir ansiolítics a la menor per provocar-ne la somnolència

El jutjat d'instrucció número 7 de Sant Feliu de Llobregat ha decretat presó sense fiança per a la mare que va matar la seva filla de quatre anys a Sant Joan Despí el passat 31 de maig. La dona, Cristina R.E., que va ser trobada al domicili familiar amb la seva filla de quatre anys ja morta, ha declarat aquest divendres davant del jutge que dirigeix la investigació. Ha confessat el crim i ha aportat detalls de la mort de la menor.

La declaració s'ha fet per videoconferència, des del centre hospitalari on estava ingressada els darrers dies l'acusada del crim. El jutge ha acordat la presó provisional, comunicada i sense fiança, després d'escoltar el relat de la dona. De moment, la causa està oberta per un delicte contra la vida. Properament, es concretarà si es tracta d'una acusació d'homicidi o d'assassinat. La Fiscalia i l'acusació han demanat l'empresonament sense fiança de la mare, i la defensa no s'hi ha oposat.

E2vd2l1XwAE5I49

La dona ha confessat haver matat la seva filla després d'asfixiar-la amb una bossa de plàstic al cap. Prèviament, la mare havia fet ingerir ansiolítics a la menor per provocar-ne la somnolència. L'acusada també ha admès que feia més entre dos i tres mesos que tenia previst cometre el crim.

Cal recordar que els serveis d'emergències van arribar al domicili la tarda del 31 de maig passat, quan la nena ja feia aproximadament onze hores que era morta, segons van decretar els serveis mèdics, que van aconseguir reanimar la dona. El mòbil del crim apunta a un acte de venjança cap al pare. La parella s'havia separat feia gairebé tres anys.

Captura de pantalla 2021 06 11 a las 17.54.12

Cristina R.E. no va denunciar el crim de manera immediata. Durant l'interval de temps entre que hauria materialitzat la mort de la menor i que els serveis d'emergències van atendre-la al seu domicili, la dona va trucar a l'escola de la nena -els va dir que estava malalta-, es va excusar a la seva feina i va fer tràmits domèstics.

El crim de la menor no va generar reaccions oficials de forma immediata de les administracions, un fet que ha generat malestar a la família de la nena. De fet, només l'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat va fer un comunicat de condol dies després del succés.

Redacció / Fotos: Arxiu-Mossos d’Esquadra